Foto Jim Ellam

NH Collection, Doelen, Krasnapolsky, Barbizon

Met de heropening van Grand Hotel Krasnapolsky, Doelen en Barbizon Palace in Amsterdam, presenteerde NH Hotel Group zijn nieuwe merk in Nederland: NH Collection.

Tekst Britt van Os

NH Hotel Group heropende begin april, onder een nieuw merk voor Nederland, 3 gerestylede Amsterdamse hotels: NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, NH Collection Doelen en NH Collection Barbizon Palace. Het merk NH Collection omvat volgens de keten vier- en vijfsterrenhotels die gevestigd zijn in historische en iconische gebouwen op strategische locaties. Maar waar kwam het idee vandaan om een nieuw merk te introduceren? “Voorheen was alles bij ons een NH Hotel, terwijl veel hotels van elkaar verschillen. Vergelijk bijvoorbeeld het Krasnapolsky met een hotel op een luchthaven. Om meer onderscheid te creëren, voegden we daarom NH Collection toe als merk”, vertelt Maarten Markus, managing director van onder andere NH Hotel Group Benelux.

Krasnapolsky
Het vernieuwde Krasnapolsky heeft 451 kamers, waaronder de 120 vierkante meter tellende Royal Suite aan de Damzijde en de Presidential Suite van 100 vierkante meter. D/DOCK is verantwoordelijk voor het design en creëerde samen met ontwerper Ramon Esteve het interieur van de kamers. De openbare ruimtes in het hotel zijn van de hand van de Britse ontwerpstudio Proof. Iedere locatie van NH Collection is overigens anders qua design. “Wel zie je bij elke vestiging wat dingen terugkomen zoals rode tinten”, vervolgt Markus.
De combinatie gastronomie en gastvrijheid is ook belangrijk voor het label. Zo kunnen gasten in het vernieuwde Krasnapolsky terecht in het gelijknamige grand café, cocktailbar The Tailor, waarvan de kaart is ontwikkeld door bartender Tess Posthumus, en restaurant The White Room van Jacob Jan Boerma***.

Doelen
NH Collection Doelen trok eveneens grote namen aan. Zo kunnen hotelgasten terecht in restaurant Swych, waarvan de brigade onder leiding staat van Rudolf Brand. Hij was souschef bij restaurant Vermeer* en pop-uprestaurant Roomservice at Olof’s, waarvan Swych een (blijvende) voortzetting is. Groenten en kruiden spelen er de hoofdrol, vlees en vis een bijrol.
Het hotel telt verder 81 gerenoveerde, moderne kamers, waaronder De Rembrandtsuite. De schilder creëerde op deze plek in 1642 namelijk zijn wereldberoemde Nachtwacht en stelde dit ook hier tentoon.

Barbizon Palace
Het derde, gerestylede hotel is NH Collection Barbizon Palace. Het pand, daterend uit de zeventiende eeuw, heeft 274 kamers, meetings- en eventruimtes en een fitnessruimte. Een bijzonder gedeelte in het pand is de Sint Olofskapel, waar tot 1 mei de pop-up Roomservice at Olof’s was gevestigd. De brigade van de zaak, onder leiding van Chris Naylor*, verhuisde tijdelijk naar de kapel om plaats te maken voor de restyling van restaurant Vermeer*. Begin mei gingen de deuren van het vernieuwde hotel open, een maand later volgt het restaurant.
NH-Collection.com

Krasnapolsky
Design: NH Hotel Group o.l.v. D/DOCK
Interieur: Ramon Esteve, Proof Consultancy

Doelen
Design: NH Hotel Group, o.l.v. María Arboledas Cique/Vice President Projects
Interieur: Beriestain Interiores S.L. (Barcelona)

Barbizon Palace
Design: NH Hotel Group, o.l.v. María Arboledas Cique/Vice President Projects
Interieur: GCA Architects (Barcelona)

Reacties

afbeelding van Ben Vries

Ik zou graag willen weten waar de letters NH voor staan in de naam NH Schiller. Ik kan het niet vinden in de royale geschiedschrijving van de hotels op de diverse sites.

Vriendelijke groet,

Ben Vries

afbeelding van Juditte Aangeenbrug

Beste Ben,

NH staat voor Navarra Hoteless omdat het ooit begon in het Spaanse Navarrra.

Groet, Juditte Aangeenbrug

Reactie toevoegen