[Fotoalbum] Stayokay, Utrecht

[Fotoalbum] Stayokay, Utrecht-Centrum

Met de nieuwste vestiging op de Neude in Utrecht, komt het portfolio van Stayokay uit op 24 hostels in Nederland. Het design ervan is origineel: niet voor niets is Stayokay Utrecht-Centrum genomineerd voor Best Hotel Concept van de Entree Hospitality & Style Awards.

 Tekst Britt van Os 

Het centrum van Utrecht kende tot nu toe nauwelijks budgetho(s)tels, maar vanaf nu kunnen gasten voor een redelijke prijs middenin de binnenstad overnachten. Stayokay opende hier namelijk in oktober de deuren van de 24ste vestiging. Het concept is in principe overal hetzelfde, maar toch is deze locatie bijzonder. Stayokay-directeur Marijke Schreiner: “Dit interieur heeft een frisse en wat hippere uitstraling”, begint ze. “Buiten de steden kijken we toch wat meer naar gezinnen, bij deze vestiging is de sfeer eerder urban. We gebruikten veel frisse kleuren en voorzagen alle ruimtes van modern meubilair. Zowel toeristen als Utrechters die graag even willen ontsnappen aan de drukte van de stad, kunnen hier goed terecht om te ontspannen. Stayokay Utrecht-Centrum is een woonkamer voor iedereen.”

The Fifth
Op de eerste verdieping van het hostel zit bevindt zich The Fifth. Deze verdieping bestaat uit een groot loungegedeelte waar gasten kleine gerechten kunnen eten of een drankje kunnen drinken, gemaakt van producten afkomstig uit Utrecht en omgeving. Daarnaast kunnen gasten er werken op flexplekken. De naam van de verdieping verwijst naar huisnummer 5, waarop het hostel zit.

Verder heeft Stayokay duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom zijn ook in de  Utrechtse vestiging duurzaam verantwoorde keuzes gemaakt voor de materialen, werkwijzen en producten. Zo ligt er in heel het hostel bijvoorbeeld een bamboevloer en zijn in het restaurant biologische producten verkrijgbaar. Verder loopt het personeel in gerecyclede MUD Jeans-spijkerbroeken en shirts van biologisch katoen. Ook de plastic-flessenwand op The Fifth vraagt aandacht voor duurzaamheid. “Daarnaast is die muur een leuke, kleurrijke eyecatcher. Gasten kunnen hier bovendien zelf ook gebruikte, lege plastic flessen ophangen. Zo willen we ze betrekken bij onze Stayokay-levensstijl. Daarnaast vragen we gasten minder lang te douchen en afval te scheiden.”

Bedden met usb
De Utrechtse vestiging heeft 80 kamers en 258 bedden. Alle 2-, 4-, 6- en 8-persoonskamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. Ontwerpbureau Day Creative Business Partners implementeerde een aantal innovaties: zo kregen de speciaal voor Stayokay ontwikkelde stapelbedden een ingebouwde usb-aansluiting. Nieuw zijn ook de 2-persoonsbedden van Auping in een 2-persoonskamer of 4-persoonsfamiliekamer. “Het gaat hier niet om de luxe, daarmee onderscheiden we ons van een hotel, maar uiteraard wel om een lekker bed en goede douche. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de openbare ruimtes.”
Stayokay.com/Utrecht-Centrum
Architect: Kentie & Partners Architecten
Interieur: Day Creative Business Partners

Reacties

afbeelding van Visser

Interesse in staple bedded zoals in de stayok hostel utrecht. Info heb ik van het magazine. entree. Mvg. J.visser

Reactie toevoegen