[Geopend] Super Lyan in Amsterdam

[Geopend] Super Lyan in Amsterdam

De samenwerking van internationaal befaamde bartender Ryan Chetiyawardana en alom geroemde designer Jacu Strauss vormen de fundering van Super Lyan, waar iedereen zich welkom zal voelen.

Het pas geopende Super Lyan in Amsterdam is een all-day bar met overdekte binnentuin waar je wakker kunt worden met een kop koffie en een vegan donut, rustig kunt werken met een perfect gezette thee, maar ook kunt kiezen voor eigenzinnige cocktails. Zo serveert Super Lyan als een van de eerste bars in Amsterdam een aantal cocktails van de tap. Wat alles verbindt? De aandacht en tijd die in ieder drankje en gerecht gestoken is.

Speelse herinterpretaties van klassiekers
Uniek voor Nederland zijn de twee cocktails van de tap, maar je kunt ook kiezen voor een van de andere originele creaties van de cocktailkaart of je bestelt gewoon een goed glas wijn of bier. Het herinterpreteren van het bekende is leidend en de basis voor elk menu item waarbij de ondertoon altijd uitdagend en speels is. Zo is er de Mr Lyan-twist op een Old Fashioned – met bijenwas en een flamed sinaasappel zest –  en de Bay Cosmo – een versie van de klassieke Cosmopolitan, maar dan met laurierblad. Ook is er een scala aan verfijnde non-alcoholische cocktails, waarvan sommige verkrijgbaar zijn met een alcoholische twist. The Millionaire Shake wordt bijvoorbeeld gemaakt met sojamelk, chocoladesorbet en granaatappel, en de boozy variant krijgt een scheut Maker’s Mark bourbon met Dry Curaçao en venkelpollen.

Van ontbijt tot de late borreluurtjes
Naast de diverse drankjes serveert Super Lyan ook kleine, gemakkelijke gerechten zoals de in London beruchte barsnacks Magic Cheese en Chocolate & Chips, maar ook lichtere bites als de kleurrijke crudité en de zalmtartaar met waterkerssalade. Ook aan de vroege(re) vogels is gedacht: van bao’s met bacon en ketchup tot hibiscus yoghurt met granola. Verse stroopwafels en vegan donuts moeten de zoete trek stillen. De boventoon in het menu wordt gevoerd door verassende versies van bekende gerechten waarbij verschillende keukens- en kookstijlen nonchalant worden gecombineerd.

Het design – een ode aan de optimistische jaren ‘50
Super Lyan bestaat uit drie verbonden ruimtes; de Super Lyan living room, de Super Lyan garden en de Super Lyan bar. De wereldberoemde ontwerper Jacu Strauss en zijn team zijn verantwoordelijk voor het ontwerp dat verschillende vormen en speelse, snoepkleurige elementen bevat die hinten naar de optimistische jaren ‘50. De Super Lyan garden is van 's morgens vroeg tot 's avonds laat geopend en de perfecte plek om te flexwerken. De Super Lyan living room setting is goed voor gezellige drankjes tot semi-private verjaardagscocktails. Als knipoog naar de historische bruine bars, kun je zelfs een glimp opvangen van de kat van Mr Lyan, Robin, die op een stille nacht kopjes geeft aan een van de stafleden.

Geen hotelbar, maar een bar in een hotel
De bar is gevestigd in een historisch 17e-eeuws gebouw in Amsterdam met een overdekte binnenplaats naast het Kimpton De Witt hotel. Overdag kom je Super Lyan binnen via de hoofdingang van het hotel, 's avonds loop je binnen via je eigen baringang op de Nieuwezijds Voorburgwal 3. Zo is Super Lyan onderdeel van het Kimpton De Witt hotel, maar het wordt gerund als een zelfstandige bar waarbij de dagelijkse leiding in handen is van barmanager Thomas Datema, een bekend gezicht uit de Amsterdamse cocktailwereld, en Alex Lawrence - eerder head bartender van Dandelyan in Londen. Ryan Chetiyawardana, ook wel Mr Lyan, viel voor onze warme en gastvrije hoofdstad en besloot dat hij zijn eerste bar buiten de UK hier wilde opzetten, waarmee hij zijn signature aanpak van speelse maar verfijnde cocktails naar Nederland brengt.