Foto Jim Ellam

[Fotoalbum] Supermercado, Rotterdam

Op de plek van voormalig succesconcept Blender in Rotterdam is een volledig nieuwe horecazaak verrezen: Supermercado. Een Latijns-Amerikaans georiënteerd restaurant annex cocktailbar, met in de kelder discotheek Trash.

Tekst: Rianne Snijder

Aan het Schiedamse Vest in Rotterdam opende recent het Latijns-Amerikaanse Supermercado, op de plek waar eerst Blender zat. “Deze cocktailbar was niet tijdloos”, legt Jamil Sancha uit, die Blender 5 jaar geleden met 3 compagnons oprichtte. “We hadden een superstart en de zaken gingen nog steeds niet slecht, maar we merkten wel dat het aantal gasten terugliep. We hadden 2 opties: óf het interieur aanpassen óf een volledig nieuw concept neerzetten. Het werd dat laatste, zodat we ook een restaurant goed konden integreren in het totaalconcept. Dat was waar het bij Blender aan ontbrak. Het moest bovendien allemaal wat laagdrempeliger.”

Kleurrijk
En daar is zeker sprake van bij Supermercado. Het restaurant kreeg een kleurrijke uitstraling, met rieten stoeltjes, bonte meubels, een frisse witte tegelmuur en veel cactussen. De zaak nodigt uit om zo binnen te lopen voor een snelle hap of avondje cocktails drinken. “We deden onze inspiratie ervoor op tijdens buitenlandse reizen. Een frisse, funky zaak als deze was er in Rotterdam nog niet. Bovendien vinden we dit restaurant ook erg goed passen in de sfeer van uitgaansstraat Witte de With, hier om de hoek.”
Op de menukaart staan veel Latijns-Amerikaanse gerechtjes: van Argentijnse ribeye en Mexicaanse taco’s tot Peruaanse ceviche en hamburgers. Bijna alle gerechten worden bereid op de houtskoolgrill en zijn bedoeld om te delen. “Het restaurant nodigt niet uit om uitgebreid te gaan tafelen, al kán en mag dat natuurlijk wel”, vertelt Sancha. “Daarnaast schenken we buitenlandse biertjes en hebben we natuurlijk een uitgebreide cocktailkaart.”

Trash
In de kelder bevindt zich de club Trash. De ruimte ging de eerste weken na de opening door het leven als De Avondwinkel, maar halverwege mei besloot Sanscha dat het concept niet klopte. “Er ontbrak iets waar ik mijn vinger niet op kon leggen. Toevallig kwamen we toen in contact met iemand die nog een clubconcept had liggen, maar er de juiste plek niet voor kon vinden. En 1 en 1 bleek toen 2: De Avondwinkel werd omgedoopt tot Trash.
SupermercadoRotterdam.nl

Reacties

Reactie toevoegen