[Geopend] Restaurant Tabú in Leiden

[Geopend] Restaurant Tabú in Leiden

Half november opende Tabú in Leiden de deuren. Het kleurrijke restaurant van Horeca Groep Leiden is te vinden op de plek waar voorheen De Grote Beer zat en bestaat uit 2 verdiepingen. Bekijk foto's van het interieur (van Victor van Leeuwen) en de gerechten (van Roos Kralt) onder dit bericht.

Door het hele pand van Tabú zijn Latijns-Amerikaanse invloeden te vinden. Zo zijn de grof gestucte wanden heel kleurrijk, is er een uitgelicht kruis van 4 meter hoog in het trapgat te vinden en staan er antieke lockerkasten vol Zuid-Amerikaanse snuisterijen.

Opwindend, fris en sexy
Mede-eigenaar Rob van Wijnen: “We hebben ons verdiept in de keukens van verschillende Zuid-Amerikaanse landen en hebben de hartelijke sfeer van het continent overal doorgevoerd. Tabú is opwindend, fris en sexy, net als Latijns-Amerika. Het mooi gelegen terras dat komende zomer open gaat maakt de ervaring compleet.”

Menukaart
De kaart van Tabú brengt de keukens van verschillende Zuid-Amerikaanse landen samen. Zo zijn er taco’s, quesadillas, sandwiches met gegrilde maiskipfilet of een broodje met sappige gegrilde steak en rode kool, chipotle mayonaise, koriander en chimichurri. Grotere gerechten zijn bijvoorbeeld Uruguayaanse steak, langzaam gegaard staartstuk, op de huid gebakken zeebaarsfilet en Argentijnse wilde gamba’s. Ook kleine gerechten staan op de kaart, zoals spicy frietjes met jalapeño, handmade empanadas, in tequila gemarineerde ‘butternut’ pompoen, roasted Iberico chorizo en natuurlijk nacho's.

Horeca Groep Leiden
Het restaurant is van Horecagroep Leiden, die tegens The Bishop, Lot & De Walvis, Italian Bar-Bistro City Hall en Stadscafé van der Werff exploiteren.

Design: Vincent Loeff (Vormklub) Licht: dEP

Artikel delen