[Fotoalbum] The Hoxton, Amsterdam

Aan de Herengracht in Amsterdam opende vorige week hotel The Hoxton, een geesteskind van de Engelse horecaondernemer Sharan Pasricha. Het is de eerste The Hoxton buiten Londen, waar de collectie al razend populair is. Hoxton moet vooral ook een ontmoetingsplek voor locals zijn; verder zijn bijvoorbeeld ontbijt, wat minibar-zaken en bellen naar het buitenland gratis. 

De 111 kamers die het hotel rijk is, zijn ontworpen door het Amsterdamse designbureau Nicemakers, dat werd geselecteerd na deelname aan de designwedstrijd die The Hoxton had uitgezet. De hotelcollectie koos bewust voor een plaatselijke designer omdat die de stad en sfeer goed kent, op de hoogte is van de plaatselijke trends én deze kan doorvertalen naar een interieurontwerp. “Wat we probeerden is een ruimte neer te zetten die niet te hotelachtig voelt”, vertelt Joyce Urbanus van Nicemakers, ook verantwoordelijk voor het interieur van hoofdstedelijke horecazaken als SLA en Hugo’s. “We maakten een mix van de traditionele elementen die in de panden aanwezig zijn en elementen uit de omgeving van het hotel.”

Verder lezen
Dit artikel verscheen in de zomereditie van Entree. Nog geen abonnement? Sluit deze dan nu af en ontvang Entree het eerste jaar 11 keer voor slechts 39 euro.