Foto Jim Ellam, Maarten Willemstein

[Fotoalbum] The Roast Room, Amsterdam

Na vier dagen succesvol proefdraaien tijdens de Horecava, ging de wens van Michiel Deenik, bekend van restaurant Visaandeschelde, nu eindelijk in vervulling. In april opende hij, in een zijvleugel van de Amsterdam RAI, The Roast Room: een concept dat volledig om vlees draait. Compleet met open slagerij, waar hele dieren verwaard worden. “Ik wist direct wat het moest worden: vlees, vlees en nog eens vlees.”

In het gloednieuwe The Roast Room, gevestigd in een zijvleugel van de RAI, ligt de focus dan ook volledig op goed vlees. “Iets wat ik altijd al wilde”, vertelt Deenik. “Toen de RAI mij benaderde om inpandig een restaurant te openen wist ik direct wat het moest worden: vlees, vlees en nog eens vlees. Met groente, gevogelte en schaal- en schelpdieren in de bijrol. Alles zoveel mogelijk afkomstig uit Nederland.”

Interieur en vormgeving
Het interieur en de vormgeving is tot in de kleinste details uitgedacht door interieurarchitecten-bureau Studio Modijefsky en interdisciplinaire ontwerpstudio Studio Molen: van de meubelstukken, de bars en de slagerij tot de speciale verlichting, het tegelwerk en de bronzen detaillering. Al eerder sloegen beide studio’s de handen ineen voor Deenik’s eerste restaurant, Visaandeschelde, op steenworp afstand van The Roast Room.
 

Reacties

Reactie toevoegen