flora plant
Advertorial

Als room maar beter! Chefs testen Flora Plant

Gasten met speciale dieetwensen zijn steeds vaker regel dan uitzondering. Een lactose- of glutenvrije bestelling kan de efficiency in je keuken flink verstoren. Een 100% plantaardige roomvervanger is dan een ideaal alternatief. Maar in hoeverre werkt en smaakt Flora Plant hetzelfde als room? We vroegen professionele chefs om de proef op de som te nemen!

Trattoria Mangiare Einhoven

Bij restaurant Mangiare in Eindhoven staat chef-kok Willem achter de pannen. Bij dit gezellige restaurant staan Italiaanse klassiekers op het menu, maar wél met een Nederlandse twist. Willem weet als geen ander dat room een belangrijk ingrediënt is in de Italiaanse keuken. Koken op plantaardige basis bekijkt hij dan ook met de nodige scepsis. Maar Willem experimenteert graag en daarom doet hij de proef met Flora en vervangt room door dit plantaardige alternatief.

Klassiek Italiaans met Flora Plant

Willem erkent dat steeds meer gasten bijzondere dieetwensen hebben. Hij ziet dus zeker kansen voor allergeenvrije gerechten, maar met room op plantaardige basis heeft hij niet veel ervaring. Zoals je in deze video zult zien: dat weerhoudt hem er niet van om met Flora aan de slag te gaan. Met een verrassend resultaat!

chef willem van mierlo test flora plant

"Ik ben aangenaam verrast. Ik proef een mooie, volle smaak. Erg lekker!"

Romige truffel penne met paddenstoelen

Chef Willem van Mangiare maakt twee populaire Italiaanse recepten: romige truffel penne met paddenstoelen en een romige pepersaus. In deze video kijk je met Willem mee bij de bereiding hiervan en zie je hoe Flora Professional Plant hem verrast.

Download het receptenboekje

Ook benieuwd naar Flora Professional Plant 15% en 31%? Download het receptenboekje, inclusief de recepten van chef Willem, en ervaar het zelf!

Download receptenboekje

Gerelateerd nieuws