bar republic eindhoven interieur
Foto Project 6

Geopend: Bar Republic op de Kleine Berg

De Kleine Berg in Eindhoven is een horecazaak rijker. Bar Republic heeft haar deuren geopend. Een perfecte plek om te borrelen met vrienden of uitgebreid te tafelen op datenight. Smaakvolle gerechten om te delen, een groot aanbod aan dranken, een overweldigend interieur en DJ-music in het weekend.

Bar without bordersbar republic eindhoven cocktails

Bij Republic geen gangen of menu’s, maar onder het genot van een goede fles wijn of een mooie cocktail kan de gast lekker bestellen waar die zin in heeft. Op de kaart prijken gerechten van hoogwaardige kwaliteit die perfect zijn om te delen. Denk aan oesters met crème fraiche van kaviaar, scallop crudo, lamb chops, steak tartare en limoncello cheesecake.

Fancy met rebels randje

Het interieur heeft de echte wow-factor: fancy met een rebels randje. Zo is er de grote, glimmende gouden bar met een enorm aanbod aan gins, wodka’s en whiskeys. Een roze velours bank onder de takken van een grote, tropische boom.

Een gewaagde muurschildering van een man en vrouw achterin de zaak, en twee enorme ronde banken met een knalpaarse neon waarop de tekst prijkt ‘And Jack had a groove’. Natuurlijk refererend aan de legendarische preek op de track ‘My House’ van house-pionier Chuck Roberts.

Geen Bar Republic zonder muziek

Dat muziek een belangrijke factor is bij Bar Republic moge duidelijk zijn. Iedere vrijdag- en zaterdagavond neemt de DJ de avond over na dinertijd. Voorlopig corona-proof uiteraard, dus gasten blijven zitten aan tafel.

The people behindbar republic eindhoven borrel gasten

Bar Republic is in handen van Arjan Bouter, Tom van Brussel en Loes Wijsman. Bekenden in de Eindhovense horeca, onder andere van Café Bar ’t Lempke op Stratumseind en restaurant The Roast Club op de Kleine Berg. The Roast Club is een drukbezocht restaurant dat tevens bekend staat om de gezellige borrel tot in de late uurtjes.

De combinatie met Bar Republic, dat er direct tegenover ligt, is perfect om nog meer gasten te bedienen die zoekende zijn naar een diner- en borrelspot. Het interieurdesign ligt in handen van Esther Smits van Project-6. 

Bar Republic opent iedere dinsdag t/m zondag haar deuren tot 02.00u. Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je ook overdag al komen borrelen. Meer informatie is te vinden op barrepublic.nl of op instagram /republic.ehv.

Foto's: Project 6