BDO

Veel branches zijn hard getroffen door Covid-19, maar de horeca in het bijzonder. Gedurende de crisis moesten veel horeca en leisure ondernemingen de deuren sluiten of  werden  hen beperkingen opgelegd. Een periode van onzekerheid waarvan niemand weet hoe de (nabije) toekomst eruit gaat zien. Dit terwijl tot maart 2020 de horeca bruiste als nooit te voren. De verwachtingen zijn, zodra er een goed vaccin is, dat de  branche snel weer op het oude niveau zit. Mensen willen elkaar nu eenmaal graag weer ontmoeten in zowel cafés en restaurants, maar ook in musea, theaters en vakantie/recreatieparken. 

Een branche volop in beweging

Voor sterke en innovatieve partijen bieden tijden van crisis ook kansen. U zult, ook als horeca ondernemer, buiten uw bestaande kaders moeten denken. Dat is niet makkelijk, maar met creativiteit en inventiviteit zijn er mogelijkheden uw businessmodel aan te passen. BDO ziet in de praktijk dat trends en ontwikkelingen in de horeca (nog) niet optimaal worden benut, waardoor kansen blijven liggen. Hoe optimaliseer en borg ik de winst van mijn horecaonderneming? Met welke risico’s moet ik rekening houden? Welke kansen kan ik benutten? Als ondernemer wilt u zich bezig houden met uw gasten, in plaats van allerlei bijkomende zaken die kostbare tijd van u vragen. BDO denkt hierin graag mee.

Branchegroep horeca & recreatie

Bij BDO kunt u rekenen op brede branchekennis en expertise. Onze branchegroep horeca & recreatie bestaat, naast accountants, adviseurs en fiscalisten, uit specialisten op diverse terreinen. Ook voor advisering op het gebied van bijvoorbeeld onroerende zaken, koop en verkoop, btw, financiering, arbeidsjuridische vraagstukken, franchising en familiebedrijven kunt u bij ons terecht.

Ons portfolio bestaat uit kwalitatief goede hotel(ketens), restaurant(ketens), recreatieparken, cafés en andere horecaondernemingen. We spreken dezelfde taal als horecaondernemers en weten wat er bij u in de keuken gebeurt. Om de ontwikkelingen in de Nederlandse horeca en recreatie op de voet te kunnen volgen, werken wij samen met landelijke restaurantverenigingen en horecatoeleveranciers.

Wilt u weten hoe BDO uw horecaonderneming kan helpen? Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact op met een van de specialisten van de branchegroep horeca & recreatie via horeca@bdo.nl.

Meer weten? Neem een kijkje op bdo.nl/horeca

Geïnteresseerd in één van de webinars / events die BDO organiseert? Neem een kijkje op bdo.nl/evenementen

banner nieuwe perspectieven horeca