Binnenkijken bij het nieuwe KLM-restaurant
Foto Patrick Kop

Binnenkijken bij het nieuwe KLM-restaurant

Het nieuwe KLM-restaurant op Schiphol dat onlangs opende heeft een open, ruimtelijk en harmonieus uiterlijk.

Opvallend zijn de fietsstoelen en statafels die aanzetten tot beweging en de frisse kleuren die architect Sander Griffioen toepaste. Het gebouw is verder licht met heel veel glas en kent allerlei hoekjes en zones die het de werknemer mogelijk maken om zijn eigen plek te vinden en zich op te laden. 

Flotex en Marmoleum

Voor de vloer koos Griffioen voor een combinatie van Flotex en Marmoleum. Griffioen: "De Marmoleum vloer is gekozen vanuit de wens om een natuurlijke uitstraling te creëren, maar ook vanuit onderhouds- en duurzaamheidsoogpunt. De Cocoa-serie (CO2-neutraal geproduceerd zoals al het Marmoleum, maar dan met geupcyclede resten van de cacao-industrie in het product verwerkt, red.) leent zich hier uitermate goed voor. De lichte kleuren geven het restaurant een open en ruimtelijk karakter, het gevoel van even weg te zijn uit de werkomgeving. Een plek om jezelf weer op te laden."

Harmonieus geheel

Griffioen: "Huiselijke accenten en frisse meubelkleuren zorgen voor een harmonieus geheel. De natuurlijke en warme uitstraling van Flotex Almond onderstreept dit huiselijke gevoel, daarnaast is Flotex waterdicht, nat te reinigen maar ook snel weer droog, dat is natuurlijk zeer praktisch in een restaurant. Het gebruik van verschillende vloeren en kleuren zorgt ervoor dat de verschillende zones zoals uitgifte, restaurant, lounge, en verkeersruimtes op een natuurlijke wijze gemarkeerd worden. De kleurstellingen zijn in nauwe samenwerking met KLM branding tot stand gekomen."

Reacties

Reactie toevoegen