estida bird brewery
Foto Anouk De Kleermaeker (studio309.nl)

Michel Ruijgrok over Bird Brewery in Diemen

Bird Brewery in Diemen is open. Hoe ziet het eruit? Dat vragen we aan Michel Ruijgrok van designbureau ESTIDA. Hij gebruikte veel rauwe en natuurlijke materialen, iets wat volgens hem erg bij de huidige tijd past. Bekijk foto's van het resultaat onder dit bericht.

 

Tekst: redactie Entree Magazine 

 

Hoe ziet Bird Brewery eruit?
“Het is een plek geworden waar natuur en horeca mooi samenkomen. Hier kom je niet om keihard te feesten. Het is een bijzondere plek in de natuur, te vinden in een buitengebied, waar we veel met rauwe en natuurlijke materialen hebben gebruikt. In het houten paviljoen vind je bijvoorbeeld veel items met boomstammen en staal. Het ziet er bijna uit als een werkplaats, maar dan wel helemaal in gepaste stijl. Bird Brewery is een proeflokaal waarvan de opening oorspronkelijk eind april gepland stond. De oprichters zijn de fanatieke vogelaars Rik van den Berg en Ralph van Bemmel en zij doen dit samen met Staatsbosbeheer. Een succesvolle crowdfunding-campagne maakt dit project mogelijk.”

Is dit herkenbaar voor jouw stijl?
“Ja, je ziet hergebruik en duurzaamheid terug in veel van onze projecten. Onlangs restyleden we bijvorobeeld restaurant Con Fuego in Breda en alles wat goed was hebben we zo gelaten en niet onnodig vervangen. Nieuw zijn daar wel de messing lampen, fluwelen stoelen en spiegeltafels.” Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Lees hier een uitgebreid interview met Michel Ruijgrok van ESTIDA.

Welk effect heeft de corona-crisis, denk jij, op design?
“Ik hoop dat de crisis ergens toe leidt en dat we er iets van leren. Dat we straks bewuster met dingen omgaan. Niet meer onbeperkt reizen en niet meer van hot naar her rennen. Veel mensen balanceerden afgelopen jaren op de rand van overspannenheid, had ik het idee. Het kan ook anders, met meer rust. Ik denk dat we in de wereld van design veel meer dingen gaan hergebruiken: oude spullen repareren en opknappen. Deze trend zie je natuurlijk al veel langer, maar zal nog veel groter worden. Je hoeft niet alles nieuw te kopen. Dat kan ook niet meer, want budgetten zullen veranderen. Bijkomend voordeel: ambachtelijke beroepen, zoals stoffeerders, herleven misschien weer. We zullen dus al met al nog meer op zoek gaan naar creativiteit.”

Op 4 augustus komt de nieuwe editie van Entree Magazine uit. Hierin spreken we met Ralph van Bemmel en Rik van den Berg, oprichters van de Bird Brewery!