interieur burgerbar

Geopend: BurgerBar in Amsterdam

De BurgerBar Amsterdam heeft haar nieuwste vestiging geopend aan de Prinsengracht. Het is de vijfde vestiging in de hoofdstad en de achtste in totaal. Op deze locatie kan er ook aangemeerd worden bij het Boat Pick-Up Point en is er een bezorgservice.

Locatie BurgerBar Amsterdam

BurgerBar AmsterdamOprichter Yuval Alkobi is blij met deze locatie van de Burgerbar Amsterdam aan de Prinsengracht. “We hebben voor deze nieuwe locatie gekozen, omdat het voor mij voelt als thuiskomen. Ik heb zelf vijftien jaar in deze buurt gewoond en verlangde terug naar de levendigheid en charme van de Amsterdamse grachten. Daarnaast is het pand zelf natuurlijk ook een reden geweest om te kiezen voor deze prachtige plek. Het karakter van het gebouw geeft de BurgerBar echt een Amsterdamse look en feel.”

Speciale wagen BurgerBar Amsterdam

Het burgerrestaurant heeft een eigen productiekeuken waar alle verse en lokale producten binnen komen en worden verwerkt. De aardappels worden geschild, gewassen en verpakt. Voor de versheid worden deze pas in de restaurants gesneden en gebakken tot verse friet. Daarnaast rdt het vlees gemalen (zonder toevoegingen) en verpakt. De verse producten worden dagelijks door een speciale BurgerBar-wagen bezorgd bij alle vestigingen in de stad.

Over BurgerBar

De BurgerBar groep heeft locaties in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en sinds kort in Bordeaux, Frankrijk. In 2007 openden de oprichters van BurgerBar hun eerste vestiging in Amsterdam. Inmiddels zijn er in totaal acht BurgerBar-vestigingen. BurgerBar is ontstaan vanuit het concept van de ‘originele’ hamburger, die bestond uit goed vlees, vers brood, verse groenten en niet een te overheersende saus. De oprichters willen met BurgerBar de ‘originele’ hamburger terugbrengen door de focus te leggen op het vlees.