Foto Marjorie Romeijn (projected_by_m)

Geopend: restaurant Coulisse in Amsterdam

Deze zomer opende restaurant Coulisse in een bijzonder pand in Amsterdam-Oost. Eigenaren zijn Tim van der Molen en Simon Witmaar, die hun strepen verdienden bij The Jane** (Antwerpen), Noma** (Kopenhagen) en Oud Sluis*** (Sluis, gesloten). Bekijk foto's van het inmiddels veelgeprezen restaurant onder dit bericht.

Foto's: Marjorie Romeijn (projected_by_m)

Van der Molen en Witmaar: "Als jeugdvrienden fantaseerden we over ons eigen restaurant en na een lange weg van leren, ervaringen opdoen en zoeken naar de perfecte locatie hebben wij onze plek gevonden in een prachtig pand."

coulisse-amsterdam-gerecht-soepCulinair

De twee verzorgen bij Coulisse easy fine dining: haute cuisine, met voornamelijk Nederlandse ingrediënten, in een comfortabele setting. Ze vertellen: "Coulisse is een plek waar creativiteit en comfort samenkomen. Wij verzorgen een avond vol uitgesproken smaken in een totaal ontspannen sfeer. We streven naar een hoog niveau, maar willen de drempel zo laag mogelijk houden met inspiratie uit de hele wereld. We werken voornamelijk met Nederlandse producten en serveren een wisselend menu. Geleid door de seizoenen, en begeleid door een breed scala aan alcoholische en non-alcoholische dranken."

Design restaurant Coulisse

coulisse amsterdam design interieur

Studio Piet Boon tekende voor de warme inrichting vol natuurlijke elementen en in samenwerking met keramisten The Bird Tsang, Keramiek Kantoor en JC Herman werd handgemaakte servies ontwikkeld. Verder treffen gasten ingetogen werken van Serge Hautvas in het restaurant, een uniek doek van Frits Berends in de private dining en fotografie van Bart Oomes. “Creativiteit en inspiratie houden voor ons niet op bij prachtige wijnen en pure producten. De wijnglazen, het speciaal voor ons gemaakte servies, de sfeer en zeker ook de diverse kunstwerken geven Coulisse eigenheid”, zeggen de ondernemers.

Oud-theater

Coulisse is te vinden in de ontvangsthal van het voormalige theater Werktheater, dat werd gesloten in 2014. De glazen façade en inpandige trappen, ontworpen door architect Marius Duintjes in 1952, zijn er nog te vinden. Afgelopen jaren zat restaurant NewWerktheater van designbureau ...,staat op deze plek. Het karakteristieke pand is in 1952 gebouwd tussen het oude VOC-gebouw en de voormalige Stork machinefabriek. Op de eerste verdieping bevindt zich de voormalige foyer: een ruimte van 175m2 is beschikbaar voor events.

Design: Studio Piet Boon en Linteloo (tafel en stoelen)