Ultra zomers
Wil je écht de zomer op je bord? Hier drie recepten waarmee jij gegarandeerd in het terrasseizoen gaat scoren.
6. Zomerse focaccia-sandwich
Een focaccia is een typisch mediterraans broodje, heel toepasselijk dus voor het zomerse weer. Deze variant met De Bourgondiër is extra fris door de knapperige coleslaw en appel, en is daardoor een perfecte toevoeging aan je zomerse (lunch)kaart.
7. Kipkorn®sticks met ananas en paprika
Verrassend en toch heel simpel. Met stukjes Kipkorn®, ananas en paprika aan een stick. In combinatie met de sweet chili saus serveer je hiermee je gasten een lekker zomers gerecht voor de lunch of de avond. Nog lekkerder als je de ananas even kort grilt.
8. Bitterballen pintxos met prosciutto
Bitterballen maar dan anders. Serveer een plankje of bordje met geroosterde broodjes, met daarop een plakje prosciutto, gegrilde nectarine, basilicum en Van Dobben rundvlees bitterballen. De nectarine geeft deze borrelbite een heel zomerse twist.
Borrelplank voor op het terras
Zien eten doet eten! Borrelsnacks zijn dan ook onmisbaar op het terras. Hier twee borrelrecepten die het bijvoorbeeld goed doen met beerpairing, en waar je gasten graag wat langer voor blijven zitten.
9. Doe-het-zelf miniburgers
Hamburgers zijn altijd lekker, en deze kleinere varianten helemaal. Bak de snacks uit de Borrelmaatjes Sliderbox, zet alle ingrediënten bij elkaar op een borrelplank, lepeltjes erbij voor de sauzen en voila! Je gasten zijn klaar om hun eigen mini burgers te maken.
10. Vega borrelplank
Diverse warme en koude vegasnacks waarmee je zeker gaat scoren. Vegetarische bitterballen, twee soorten kaassnacks en miniloempia’s, aangevuld met wat lekkere olijven, tomaatjes en komkommer met feta en zongedroogde tomaten. Zo heb je in no-time lekkere borrelsnacks op tafel staan.