Bistro Luster Maastricht

Design: Trendy bistro Luster in Maastricht

Mediterrane eenvoud en klassiek-moderne esthetiek gecombineerd in een nieuwe Maastrichtse hotspot. Bistro Luster is een trendy plek in het bruisende centrum, gelegen aan het gezellige Vrijthof in Maastricht.

Mediterrane gerechten en wereldkeuken

Het concept van bistro Luster is geïnspireerd op mediterrane gerechten met invloeden uit de wereldkeuken. Naast de verfijnde menu's van ontbijt tot diner serveren ze verrassende cocktails, wijnen & sterke dranken.

Ontwerpbureau Reiters & bistro Lusterbistro luster interieur bar kroonluchters

Het interieurontwerp is gedaan door Ontwerpbureau Reiters. Reiters heeft door de combinatie van een aantal klassieke bestaande elementen en nieuwe interieur elementen een eigentijdse draai weten te geven aan dit nieuwe restaurantconcept. Een kleurenpalet van zachtblauw en terracotta stoffering zorgt ervoor dat het restaurant ontspannen en toch elegant aanvoelt.

De drie moderne kroonluchters boven de bar maken de bar tot het absolute middelpunt van het restaurantgedeelte.

Reiters is ook verantwoordelijk voor de visuele identiteit en zijn kenmerkende lijn-illustraties die op elementen als de menukaart, servet, onderzetters maar ook op de spiegels terug komen in bistro Luster.

Mediterraan tintje

Als je de zaak dieper inloopt, richting de open keuken, krijgt het interieur plots een mediterraan tintje.

De bloesemboom verdeelt de zaak in twee delen. Aan de voorzijde het hoofdrestaurant bistro Luster en daarachter de ‘Mediterranean Garden'. Door het glazen dak waan je je op een mooie zomerse dag of avond in een mediterrane binnentuin.

De terracotta tegels vormen de basis voor dit deel van de zaak. De witte accenten op de stoelen en in de potten geven het geheel een frisse toets. De kunst aan de muren zorgt voor de finishing touch.