Biercocktails op de kaart bij Mercure

Biercocktails op de kaart bij Mercure

Mercure Hotel is een stapje verder gegaan in zijn horecaconcept. Samen met brouwerijen uit de omgeving zijn lokale bieren verwerkt in eigen biercocktails.

Mercure Hotels staan bekend om de verbondenheid met de lokale omgeving. En met het uitbreiden van de cocktailkaart met biercocktails in samenwerking met lokale brouwerijen wordt dat nog eens extra benadrukt.

Bierervaring uitbreiden
Mercure biedt zijn gasten al langer een ruime diversiteit aan lokale bieren aan en wilde deze bierervaring verder uitbreiden. Shanna Holthaus, Head Of Marketing Benelux bij Accor: “Biercocktails lijken op het eerste zicht misschien vreemd, maar ze zijn volgens bierkenners echt the next big thing in bierland. Mercure is een merk dat bekend staat om zijn link met lokale biertjes en we wilden nu iets nieuws en creatiefs bedenken voor onze gasten. Een biercocktail staat voor ons voor gezelligheid, lokale verbondenheid en het culinaire, elementen die belangrijk zijn voor het merk en die onze gasten verwachten in de hotels.”

Cocktails met een lokale touch
Als je in Amsterdam bent, kun je er niet omheen; Heineken. In de Biergarita is het bekendste bier van Nederland te proeven. De Biergarita doet denken aan een Margarita, een licht zurige verfrissende klassieke cocktail. En bij de Campbierie wordt het bittere van een Campari gecombineerd met IJwit van brouwerij ’t IJ. IJwit geeft de cocktail smaken van verschillende kruiden en citrus. In het Mercure Hotel Den Haag Central wordt een cocktail gemaakt met ingrediënten die recht uit hun eigen Green House komen. In Groningen kun je de Biergarita 1717 proberen. Deze biercocktail bestaat uit drie verschillende soorten alcohol; tequila, cointreau en Martinus 1717. Het witbier geeft de juiste toevoeging aan deze cocktail. Bij het Mercure Hotel Tilburg Centrum vind je The White Monk, een  honinggele biercocktail die licht zurig en fruitig smaakt met een kleine toets van peper en kruidnagel. Deze smaak komt naar voren dankzij La Trappe.

Artikel delen