Countdown: Amsterdam Wine Festival

Tags: wijn

Countdown: Amsterdam Wine Festival

Sinds het debuut in maart 2017 staat inmiddels alweer de vijfde editie van het Amsterdam Wine Festival voor de deur. Ook dit jaar zal Nederlands grootste wijnfestival het Westergasfabriekterrein sieren. Van 22 tot en met 24 maart worden de oogstfeesten van het Zuidelijk Halfrond gevierd en komen duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland de mooiste wijnen uit de Nieuwe Wereld proeven. De nadruk ligt deze editie op educatie. 

Het Amsterdam Wine Festival van 22 tot en met 23 maart staat garant voor 3 dagen lang genieten op een 5.000 m² groot festivalterrein. Met meer dan 300 open wijnen, workshops en masterclasses, wineflights, activiteiten als druivenstampen, muziek en fantastische gerechten is het AWF een echte beleving. Daarnaast is er voor deze editie geïnvesteerd op het gebied van wijneducatie. Naast de populaire workshops kunt u nu ook uw kennis verbreden in de “Room of Senses”. Door de combinatie van ruiken, proeven, voelen, zien en horen in een futuristische omgeving worden alle zintuigen geprikkeld. Op deze manier kunt u wijn in zijn totaliteit ervaren. 

Oog voor duurzaamheid
Ook duurzaamheid zal deze editie een nog grotere rol spelen. Plastic was al een taboe, maar nu zal ook papieren drukwerk overbodig worden doordat het wijnpaspoort zijn digitale intrede maakt. Daarnaast wordt er uitgebreid aandacht besteed aan bio-, biodynamische en natuurwijnen.Mede-organisator Ivar Beukeboom: “Met de komende editie willen wij onze gasten een nieuwe beleving geven. Uit onze enquête bleek dat het festival met 4,5 uit 5 punten gewaardeerd wordt. Daar zijn wij zeer trots op, maar de uitdaging is om dat niveau vast te houden of te overtreffen. Wij willen de harten van de liefhebbers sneller laten kloppen en daarom worden er veel innovatieve elementen toegevoegd. Om te beginnen wordt er een volledig andere opzet in de Gashouder gecreëerd, waarbij de wijncultuur van de landen Chili, Argentinië, Zuid-Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en zelfs Peru op unieke wijze gepresenteerd wordt.”

Learn from the masters
Wijnmakers maken het festival bijzonder. Speciaal voor AWF vliegen de grote wijnmakers van huizen als Bodega Salentein (Arg), Santa Ema (Chi), Itapalka (Peru), Yalumba (Aus) en Saint Clair (NZ) over naar Amsterdam, dat voor even in de rol van wijnhoofdstad van de wereld kruipt. Deze specialisten geven speciale masterclasses in het Leidinghuis en staan tevens in de landenpaviljoens gasten uitgebreid te woord over de wijnen die ze zelf hebben gemaakt: een primeur. Ook culinaire liefhebbers kunnen hun hart ophalen op het Amsterdam Wine Festival. Zo staan verscheidene streetschefs uit binnen- en buitenland op het Klönneplein. De Argentijnse topchef van restaurant Salentein maakt empanadas, uit Chili komt ceviche en grillkoning Jort Althuizen heeft zijn eigen BBQ-sectie, waar naast Braai en Asado tevens vegetarische gerechten worden bereid. 

 

Artikel delen