Duijker benoemd tot Croatian Wine Ambassador

Tags: wijn

Duijker benoemd tot Croatian Wine Ambassador

De Kroatische ambassadeur in Den Haag heeft vinpressionist Hubrecht Duijker benoemd tot Croatian Wine Ambassador 2019. Deze benoeming heeft plaats gevonden tijdens een professionele wijnproeverij die is georganiseerd in samenwerking met wijnimporteur Croatiangrapes.com. Tijdens het event is ook voor het eerst in de geschiedenis een Croatian Wine Ambassador Curaçao benoemd. 

Het is de derde keer dat in Nederland een Croatian Wine Ambassador is benoemd. Deze eervolle titel is op 1 april gegaan naar wijnschrijver Hubrecht Duijker. Hij is hiermee de opvolger van sommelier Sabas Joosten van de Librije die in 2017 als eerste deze eretitel mocht ontvangen en Betty Koster van L’Amuse die de award in 2018 ontving.

Positief beeld
Degene die deze titel ontvangt heeft op een bijzondere wijze bijgedragen aan de promotie van Kroatische wijn in Nederland. Volgens het comité van benoeming met als voorzitter de Kroatische ambassadeur mevrouw Andrea Gustović-Ercegovac en vaste leden wijnimporteurs Mario Pranić en Diederik Swart van Croatiangrapes.com, is Hubrecht Duijker bij uitstek de persoon om deze eervolle titel te dragen. “Hubrecht Duijker is een van de eerste wijnschrijvers in Nederland die de kwaliteit van wijnen uit Kroatië ontdekte en erkende. Hij heeft dan ook middels vele publicaties een podium gegeven aan Kroatische wijn in Nederland. Al in 1975 schreef hij zijn eerste artikel over wijn uit Kroatië en de afgelopen vijf jaar heeft hij over vele Kroatische wijnen geschreven als ‘Vondst van de Maand’ op zijn website hubrechtduijker.com, wat een groot positief effect heeft gehad op de promotie van Kroatische wijn in Nederland.” Duijker is zeer vereerd dat hij deze titel het komende jaar mag dragen. Over de kwaliteit van de wijnen uit Kroatië zegt hij: “Bezoeken en proefervaringen deden mij ontdekken dat Kroatië een klein wijnland is om groot te koesteren, dus beschouw ik het als echt eervol om er ambassadeur voor te zijn.”

 

 

Artikel delen