Flying Dutchmen Cocktails opent deuren

Flying Dutchmen Cocktails opent deuren

Na een softopening op vrijdag 22 december openen Tess Posthumus en Timo Janse hun cocktailbar Flying Dutchmen Cocktails op Singel 460 in Amsterdam.

Tess Posthumus en Timo Janse gaan met hun cocktailbar 'terug naar de basis en terug naar de klassiekers'. Doel is om uiteindelijk een echte cocktailcultuur in Nederland te creëren.

Klassiekers
Posthumus: "Net als bij klassieke gerechten bestaan er honderden variaties op klassieke cocktail recepten. iedereen maakt Spaghetti Bolognese op een andere manier en natuurlijk is die van jouw oma de beste. Dat is bij Flying Dutchmen niet anders. We focussen op bestaande cocktailrecepten en maken de klassiekers op de manier waarop wij ze goed vinden, of op de manier waarop ze ooit bedacht zijn, alleen zullen we nooit beweren dat dit de beste manier is. We willen laten zien hoe mooi de klassiekers zijn, maar Oma's recept wint natuurlijk altijd."

Verhalen
Flying Dutchmen Cocktails leert de gasten en de barindustrie iets over het vak, over de verhalen achter de dranken, over bestaande recepturen en over de verhalen achter de bartenders die deze klassieke cocktails creëerden. Dit gebeurt overdag in workshops en trainingen en ’s avonds in ongedwongen setting. 

Artikel delen