Magnum NL wijn voor het goede doel

Tags: wijn

Magnum NL wijn voor het goede doel

‘Sommelier van het Jaar 2019’, Koen van der Plas en ‘Wijngaardenier van het jaar 2019’, Stan Beurskens van ‘wijngaard van het Jaar 2019’ St.Martinus in Vijlen, lanceerden gisteren op Kasteel Amerongen de actie 'NL 17 domeinen'.

De actie 'NL 17 domeinen' betreft verkoop van slechts 150 exclusieve en genummerde magnums witte wijn. Deze cuvee is samengesteld en afkomstig van wijn uit 17 Nederlandse wijngaarden verspreid door heel Nederland en kosten € 195 per stuk (ex BTW). De deelnemende wijngaarden, waaronder ook ‘De Kleine Schorre’, en wijngaarden van het jaar ‘Betuws Wijndomein’ en ‘De Frysling’, staan omschreven in het vorig jaar verschenen boek van Koen van der Plas ‘NL wijn & spijs’. De totale opbrengst van deze actie, ca. € 25000 gaat naar het KWF Kankeronderzoek.

Door experts gemaakt
Initiatiefnemer en voormalig topman van Landal GreenParks, Bas Hoogland: ”Nog nooit is er een Nederlandse wijn gemaakt met wijn van zoveel Nederlandse wijngaarden, een absoluut unicum en met recht daarom de allereerste NL wijn. Koen en Stan hebben samen deze witte wijn samengesteld en ‘gecuveerd’ en hij is écht heel mooi geworden. Het is een bijzondere ode aan de groeiende populariteit van Nederlandse wijnen en we verwachten met een paar dagen uitverkocht te zijn. De laatste genummerde magnums zijn te bestellen via 17domeinen@gmail.com.“

 

 

Artikel delen