flavourz maastricht by servais tielman
Foto MXP Events

Design: stylish Flavourz by Servais Tielman

Eerder dit jaar in juli opende sterrenchef Servais Tielman een nieuwe zaak in Maastricht: FlavourZ. Midden in de coronacrisis werkte hij een nieuw idee uit met een nieuw concept. Dit is de tweede horecazaak van Servais Tielman, maar een stuk laagdrempeliger dan het bekende Michelin ster restaurant Beluga Loves You.

Tekst: Fleur Hijmans

Foto's: MXP Events

FlavourZ by Servais als nieuwe beleving

Een culinaire wereldreis, dat is wat Servais Tielman in FlavourZ neer wil zetten. Met ingrediënten van dezelfde leveranciers als van Beluga Loves You, ontwikkelde hij een toegankelijk concept. De prijzen van de gerechten liggen tussen de 9 en 22 euro en hebben een casual maar tasty imago. De gerechten zijn bereidt hoe Servais Tielman ze zelf ook het liefste eet.

flavourz by servais tielman interieurCasual feel met goed eten

FlavourZ is zeven dagen per week geopend voor ontbijt, lunch, diner en biedt een breed assortiment aan cocktails. A casual feel met goed eten en ambiance.

Ook kunnen gasten een bestelling plaatsen om gerechten thuis te laten bezorgen of af te halen. Door de centrale plek in Maastricht, praktisch naast het station aan de Spoorweglaan, is het een goed bereikbare locatie. Mede om die reden is het restaurant zeven dagen in de week geopend.

streetfood met elegante touch flavourz maastrichtStreetfood met elegante touch

Twan Janssen, wie oorspronkelijk sous-chef was van Beluga, neemt het reilen en zeilen in de keuken van FlavourZ onder zijn hoede. Gerben Roetert vervult de functie van restaurantmanager, hij is al 12 jaar werkzaam in Beluga en staat nu voor een nieuwe uitdaging. De kaart bestaat vooral uit comfort en streetfood, met een elegante touch in de presentatie van de gerechten. Op het menu kan je gerechten vinden zoals sticky boneless ribs, luxe burgers, seafood en Ceasar salad.

Focus van Servais Tielman vooralsnog bij Beluga Loves You

Servais moet zijn tijd verdelen tussen zijn nieuwe zaak en Beluga Loves You, maar zijn eigen focus blijft vooralsnog bij Beluga Loves You liggen. Hoe dan ook, is er veel aandacht besteed aan zijn nieuwe horecagelegenheid, en dat is te zien! Het interieur heeft een warme, moderne uitstraling met licht Oosterse invloed.

Het design van FlavourZ

Voordat FlavourZ in het pand werd gevestigd, was de horecalocatie bezet door restaurant Papaz. Het interieur van Papaz was nog maar drie jaar oud, waar Servais Tielman wel raad mee wist. Met wat kleine aanpassingen en het verminderen van de Oosterse aanblik, creëerde hij zijn eigen look & feel voor zijn nieuwe zaak FlavourZ.

Neem ook een kijkje op de Instagram account van FlavourZ by Servais