[Geopend] Kaasbar Amsterdam in Amsterdam

[Geopend] Kaasbar Amsterdam in Amsterdam

Amsterdam verwelkomt een uniek horecaconcept: Kaasbar Amsterdam. 

Op 11 februari is aan de Ferdinand Bolstraat Kaasbar Amsterdam geopend. Het horecaconcept van eigenaren Thierry Westland, Hademar Veldhuisen en Mark Noë zet een jarenlange kaastraditie voort en presenteert een keur aan Nederlandse kaassoorten op unieke wijze.

Kaas in de hoofdrol 

Niets is zo Nederlands als kaas. Toch is de manier waarop ‘s lands meest bekende product wordt gezien en geconsumeerd beperkt. Thierry Westland, Hademar Veldhuisen en Mark Noë willen daar verandering in brengen. Westland en Noë komen beiden uit families die al jarenlang in de kaas zitten en samen met Veldhuisen introduceren ze Kaasbar Amsterdam, een plek waar Nederlandse kazen op unieke wijze voor het voetlicht worden gebracht.  Kaasbar Amsterdam is gevestigd aan Ferdinand Bolstraat 10. In het iconische hoekpand wordt een uitgekiende selectie kazen via een loopband op de bar gepresenteerd.

Nederlandse kazen 

Gasten kunnen zelf hun selectie maken en de bediening kan over elk stuk kaas exact vertellen waar het vandaan komt en hoe deze het best tot zijn recht komt. “We kiezen er specifiek voor om puur Nederlandse kazen te presenteren”, aldus Mark Noë. “Enerzijds omdat we het belangrijk vinden om met lokaal product te werken, maar vooral ook omdat er in Nederland zo vreselijk veel mooie en bij het publiek vaak onbekende kazen worden geproduceerd. Dat brede en diverse Nederlandse kaasaanbod willen wij in Kaasbar Amsterdam een podium geven.”

Bier en kaas

De culinaire ontdekkingstocht wordt vervolmaakt met een charcuterieselectie, uiteraard ook volledig van Nederlandse bodem, en een drankkaart die met wijn, bier, fris en sterk aansluit op het aanbod. “We schenken naast wijnen, ook bieren die specifiek gepaird kunnen worden met bepaalde kazen en daar zitten zeer verrassende combinaties tussen”, zo stelt Noë. “Die verrassing willen we op alle fronten terug laten komen, ook in de kaasselectie. De gepresenteerde kazen krijgen stuk voor stuk een aparte en lekkere pairing. Denk bijvoorbeeld aan een mooie zachte schapenkaas met popcorn, of een milde blauwe kaas met dadel en sprinkhaan. Deze pairings zijn bedacht samen met chefkok Thijs Bierlaagh.”

Kaasbar Amsterdam is sinds dinsdag 11 februari geopend.

Reacties

Reactie toevoegen