Bavaria Nederland

Bierbrouwer Bavaria is het op een na oudste familiebedrijf in Nederland. In totaal werken er ongeveer 1000 mensen voor Bavaria, in binnen- en buitenland. Onder leiding van de familie Swinkels wordt in de brouwerij van Bavaria in het Zuiden van Nederland al zeven generaties bier gebrouwen volgens een uniek familierecept. Zo wordt de beste kwaliteit al sinds 1719 gewaarborgd. Pure ingrediënten zijn de basis voor kwaliteit en daarom wordt Bavaria gebrouwen van natuurlijk mineraalwater en vermout Bavaria haar eigen gerst.

Foto's

Vestigingen

Bavaria Nederland

Bavaria in het kort: Grootste onafhankelijke brouwerij van Nederland. 100% familiebedrijf Inmiddels staat de 7e generatie van de familie Swinkels aan het roer. Jaarlijkse productie: meer dan 6 miljoen hectoliter bier 65% is bestemd voor export naar ruim 120 landen Netto-omzet: ruim € 400 miljoen 1.000 medewerkers wereldwijd Bavaria beschikt over natuurlijk mineraalwater uit eigen bron
T: +31 0499-428111

Producten

Bavaria Premium Pilsener (5%)

Omschrijving:

Een zuiver en goed doordrinkbaar pils met een aangename lichte bitter in de afdronk. Bavaria Premium is een helder lichtblond pils, puur natuur en bevat niets dan gerstemout, tarwe en hop. Fris, fruitig en hoppig, vol van smaak en mooi in balans. Een toegankelijk zuiver pils gemaakt van de beste ingrediënten en natuurlijk mineraalwater uit eigen bron.

Achtergrond:

Bavaria beheert heel de keten van de bierproductie en heeft een eigen mouterij en is de enige brouwerij van Nederland met mineraalwater uit eigen, natuurlijke bron.

Nadere omschrijving:

Op het palet een natuurlijke graansmaak, subtiel hoppig en een lichte, aangename bitter. Op de achtergrond speelt een fruitigheid van citrusfruit. Bavaria Premium Pilsener bevat een natuurlijke smaak en speelt met een lichte aangename bitter. Doordrinkbaar pils met een volle body. Puur natuur, een lichte banaanachtige fruitigheid, (door de esters in brouwen). Een lichte bitter is op de achtergrond en in de nasmaak te proeven. Het bier droogt iets uit in de frisse afdronk.

Bavaria 0.0% Original

Omschrijving:

Volledig alcoholvrij pilsener met een uitzonderlijk brouwproces en een authentieke, onmiskenbare biersmaak. De natuurlijke zoetheid van het graan houdt de bittere tonen van het bier mooi in balans. Duidelijke hopsmaak, een biertje met een volle body. Bavaria 0.0% heeft een stevige ‘bite’ in de afdronk, zonder alcohol. Gebrouwen met de beste natuurlijke ingrediënten en natuurlijk mineraalwater uit eigen bron.

Behalve Bavaria 0.0% Original zijn ook de volgende 0.0% varianten verkrijgbaar:

0.0% Wit, 0.0% Rosé, 0.0% Lemon en 0.0% Gold.

Achtergrond:

De Bavaria 0.0% reeks is marktleider in Nederland op het gebied van alcoholvrij bier. Bavaria 0.0% is anders dan andere alcoholvrije bieren door het unieke brouw- en productieproces. 0.0% is een alcoholvrij bier met 0.0% alcohol en het onvervalste karakter van Bavaria bier.

Nadere smaakomschrijving:

Bavaria 0.0% Original is een helder bier met een lichtblonde kleur, gebrouwen van natuurlijk mineraalwater uit eigen bron, gerstemout, tarwe en hop. Het bier heeft een duidelijke ‘biersmaak’: graan en zoet van de moutsuikers in het gerstemout. Op de neus een schoon aroma van graan, een duidelijke biergeur, licht hoppig en een echte moutgeur. Het bier heeft plezierige afdronk. De afdronk heeft een graanachtige zoetheid met stevige en frisse bite door het koolzuur.

Swinckels'

Omschrijving:

Swinckels’ is een volmout pilsener gebrouwen in Lieshout. Swinckels’ wordt gebrouwen met Cascade hop uit de Amerikaanse Yakima-vallei. Deze hopsoort geeft Swinckels’ zijn unieke karakter, te omschrijven als licht kruidig en fruitig met een verfijnde bitter en een vleugje grapefruit, afsluitend met een mooie, zachte afronding. De combinatie van Cascade hop, mineraalwater uit eigen bron en speciaal geselecteerd gerstemout uit eigen mouterij creëert een unieke smaak en geeft Swinckels’ zijn onderscheidende, complexe en verfrissende karakter.

Achtergrond:

Al zeven generaties lang ontwikkelt iedere telg uit de Swinkels-familie de voorliefde voor bier door op jonge leeftijd in de weekenden en zomervakanties mee te helpen in de brouwerij. Met de expertise die door de jaren heen is opgebouwd is door de familie een onderscheidend pilsener gecreëerd, zowel in geur als smaak.

Nadere smaakomschrijving:

Swinckels’ is goudgeel en helder van kleur. Een hoppig en fris bier, met een intens aroma en smaak van hop en kruiden, een friszoete reuk. Fruitig en kruidig. Een intense smaak, aangesterkt door de Cascade-hop en zijn aangename bitters, bovengemiddeld vol voor pils. Het bier heeft een volle body waarin de aangename bitter over de lengte van het palet blijft hangen. Swinckels’ sluit af met een kruidige finish.

8.6 Original

Omschrijving:

8.6 is een speciaal blond bier met een eigen karakter. Een krachtig, stevig bier met een gouden gloed, aangenaam zoet en filmend rond de afdronk. Vol in body en rijk in mondgevoel. 8.6 Original heeft een fruitig palet door sublieme gisting. Nadrukkelijk fruitig en bloemig op het palet, warm en vol karakter. Sterk in alcohol, een elegant helder blond bier. Complex van smaak, mooi in balans. Gebrouwen met natuurlijk mineraalwater uit eigen bron en de beste gerstemout, tarwe en hop.

Nadere smaakomschrijving:

Geurig aroma met veel fruittonen en anijs door gebruik van unieke gistingstechnieken. Verder ruik je op de frisse en schone neus het zoete van graan wat bijna doet denken aan vers gebakken brood en het fruitige dankzij deze gisten. Dit bier heeft een duidelijke body: rijk en krachtig. Een intense smaak vol fruitigheid en kruidigheid zorgt voor een rijk en vol karakter met tonen van zoethout, anijs en gedroogd fruit met een lange smaak en een finish die blijft hangen en mooi afrondt.

La Trappe assortiment

Omschrijving:

‘La Trappe’ is Nederlands enige trappistenbier. Alleen als het bier in een trappistenklooster onder het toezicht en de verantwoordelijkheid van de monniken gebrouwen wordt, mag het de naam ‘trappistenbier’ dragen. La Trappe wordt op ambachtelijke wijze gebrouwen, volgens een door de trappisten van abdij Koningshoeven ontwikkelde receptuur. Er komen uitsluitend natuurlijke ingrediënten aan te pas, zoals hop, gerstenmout en gist. De brouwerij haalt het water voor het bier uit eigen bron. De vergisting vindt plaats met een gistsoort die het meest actief is bij 18 tot 20 graden Celsius. Dit type vergisting staat bekend als ‘bovengisting’. Het bier wordt afgevuld op flessen met gist en suiker. Hierdoor gist La Trappe na op fles en ontwikkelt zich een uniek aroma.

Achtergrond:

“Dan zijn zij pas echte monniken, als zij van het werk van hun handen leven.” Dat schrijft Benedictus, de ‘architect’ van het westers kloosterleven. Volgens zijn richtlijnen moeten de monniken in hun eigen onderhoud voorzien. De trappisten die in 1881 naar Berkel-Enschot kwamen, leefden aanvankelijk van landbouw en veeteelt. Maar voor de groeiende gemeenschap waren de inkomsten op de schrale grond al snel niet meer toereikend. Daarom besloten de monniken in 1884 trappistenbier te gaan brouwen.

Bierbrouwerij De Koningshoeven B.V., een zelfstandige dochteronderneming van Bavaria N.V. te Lieshout, huurt sinds 1997 de gebouwen van de abdij en produceert daar het trappistenbier in opdracht en onder toezicht van het klooster.

Nadere omschrijving:

La Trappe wordt afgevuld op flessen met gist en suiker. Hierdoor gist La Trappe na op fles en ontwikkelt zich een uniek aroma.

Onder de merknaam La Trappe brengt Bierbrouwerij De Koningshoeven negen speciale bieren op de markt, elk met een geheel eigen smaaknuance. Deze negen soorten zijn: Blond, Dubbel, Tripel, Quadrupel. Quadrupel Oak Aged, Witte Trappist, Bock, Idid’or en Puur.