Brouwerij Bavik

Bavik is een familie bedrijf uit West-Vlaanderen waar sinds 1894 authentieke bieren worden gebrouwen. Wittekerke Rosé is op dit moment het meest bekende merk in Nederland. Naast het originele rosé bier, brouwen de brouwers van Bavik nog een aantal speciaal bieren. Het gaat hier om door de World Beer Award bekroonde bieren. De bekendste bieren zijn Petrus en Kwaremont. Naast Nederland exporteert Bavik bieren naar diverse andere landen in de wereld. In België, Frankrijk en de VS wordt ook het befaamde Bavik pils verkocht. In België heeft de brouwerij al diverse keer de onderscheiding van " lekkerste pintje van België" weten te bemachtigen.

Foto's

Video's

Producten

Wittekerke Rosé

Met Wittekerke Rosé bracht Brouwerij Bavik het eerste en originele Rosébier op de markt. Dit unieke bier heeft een verrassende smaak, een pittig kleurtje en een sensueel karakter. Wittekerke Rosé wordt gebrouwen op basis van Wittekerke Witbier met toevoeging van zuiver frambozensap en brengt u een vleugje fruit, een vleugje passie en een vleugje zon. Een echte aanrader en een grote hit in bierland!

Petrus

Onder de naam Petrus brengt Brouwerij Bavik een prachtig assortiment speciaalbieren op de markt. Deze hoge gistingsbieren illustreren stuk voor stuk de brouwkunst van de meesterbrouwer. De hele Petrus-familie wordt nationaal en internationaal gewaardeerd en mag gerust tot het summum van het bierbrouwen gerekend worden. De varianten zijn: Petrus Blond, Dubbel Bruin, Gouden Tripel, Aged Red, Aged Pale, Vlaams Oud Bruin en Petrus Winter 9.

Wittekerke Wit

Wittekerke Wit Bier herkent u aan het elegante glas, de zonnige kleur en de romige kraag. De smaak is goed afgerond met een bedwongen kruidige bitterheid. De befaamde bierkenner Michel Jackson omschrijft Wittekerke als "creamy, aromatic, with a clean, teasing, perfumy fruitness and faintly herbal tartness".

Kwaremont Blond

Kwaremont Blond is een traditioneel blond bier van hoge gisting. Op artisanale wijze gebrouwen met zorgvuldig geselecteerde hop- en moutsoorten. Serveer dit blonde bier met zijn zachte, volle en kruidige smaak bij voorkeur koel (tussen 6° en 10°)