SVO vakopleiding food

SVO vakopleiding food is dé vakopleider voor medewerkers en ondernemers in fastservicebedrijven. De trainers zijn afkomstig uit de (fastservice)praktijk. Sommigen werken daar zelfs nog steeds. De mbo-opleidingen en trainingen sluiten naadloos aan op de dagelijkse praktijk. SVO onderscheidt zich door de kennis van de (gestandaardiseerde) werkprocessen die zo kenmerkend zijn in de fastservice. De focus ligt op klantvriendelijkheid en inzicht in de dagelijkse werkprocessen van de medewerkers.

Foto's

Video's

Producten

mbo niveau 2 - Medewerker Fastservice

Een medewerker fastservice werkt in bedrijven waar gasten op een snelle en doordachte manier een maaltijd kunnen gebruiken. In fastservicebedrijven werkt de medewerker vaak met voorbewerkte producten die snel te bereiden zijn. Vanwege het direct contact met de gasten is het belangrijk om gastgericht te zijn. De taken van een medewerker fastservice zijn het verkopen, bereiden, serveren en afrekenen van gerechten en dranken. Hygiënisch werken is daarbij erg belangrijk. Daarnaast zorgt hij of zij dat alle producten er lekker uitzien en het bedrijf perfect schoon is.

mbo niveau 3 - 1e Medewerker Fastservice

Een 1e Medewerker Fastservice verricht werkzaamheden in kleine, middelgrote en grote fastservicebedrijven. Naast het uitvoeren van operationele taken geeft hij of zij leiding aan het team en controleert en corrigeert medewerkers. Hij of zij ondersteunt de ondernemer of bedrijfsleider bij het coachen en begeleiden van (lerende) medewerkers op de werkplek. Verder ziet de 1e Medewerker Fastservice erop toe dat de regels en afspraken die in het bedrijf gelden worden nageleefd.

mbo niveau 4 - Manager / Bedrijfsleider Fastservice

Een bedrijfsleider zorgt ervoor dat de bedrijfsformule wordt gehandhaafd en geeft leiding aan een vestiging. Hij of zij is (mede) verantwoordelijk voor de gestelde doelstellingen van het bedrijf en bewaakt en voert de gestelde richtlijnen van de ondernemer of het hoofdkantoor uit. Daarnaast is hij of zij verantwoordelijk voor personeel, operationeel management, inkoop- en voorraadbeheer, marketing, financiën, administratie en kwaliteitszorg.