[Geopend] Madame Cyclette in Amsterdam

Nu geopend: het all-day restaurant Madame Cyclette aan het Stadionplein, tegenover het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Madame Cyclette zit de begane grond van het onlangs geopende Move Experience Centre. Er zijn 80 zitplekken in het kleurrijke restaurant en er is ook een terras. 

Passie en kennis
Roelie Hettinga is de horeca-manager van Madame Cyclette. Ze studeerde aan de Hogere Hotelschool in Den Haag, waar ze haar passie voor de horeca ontwikkelde. Na verschillende functies in conceptontwikkeling en een kleine uitstap naar het vastgoed, is ze weer terug op de restaurantvloer waar ze samen met haar team Madame Cyclette op de kaart zet. In de keuken vind je de Franse chef Renaud, hij is flexitariër en vind duurzaamheid belangrijk. Renaud deed ervaring op bij RIJKS© en restaurant Breda in Amsterdam, en de inspiratie voor zijn gerechten haalt hij uit het buitenland, tijdens de reizen die hij maakt.

Voor de flexitatier
Uit de keuken van Madame Cyclette komen flexitarische gerechten. Groente spelen de hoofdrol, maar daarnaast vind je ook gevogelte en vis op het menu. Waste is een no go en vers en gezond zijn key, maar verwacht vooral heel veel kleurrijk en tasty food, dat
is het allerbelangrijkste. Daarnaast staat duurzaamheid hoog in het vaandel: er wordt gekookt volgens de seizoenen, zoveel mogelijk wordt huisgemaakt en de leveranciers zijn als het even kan lokaal.  Creatief met waste: de muffins worden gemaakt van pulp dat overblijft bij het persen van de dagverse sappen. En er worden geen geraffineerde suikers aan de gerechten toegevoegd en zout minimaal.

Saparista en kombucha van de tap 
We kennen natuurlijk de barista, maar heb je al gehoord van een saparista? Achter de bar van Madame Cyclette maakt hij iedere dag de lekkerste, verse groentesappen. Tevens een aanrader, en uniek in Nederland, is de Amsterdamse kombucha van Butcha van de tap. Ook wijn vloeit hier uit de tap, en dat is niet zomaar: door dranken van de tap te serveren, reduceert Madame Cyclette haar carbon foodprint.

Reacties

Reactie toevoegen