[Geopend] Restaurant Mr. Meat in Amsterdam

Onlangs openden de deuren van Mr. Meat, aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Bijzonder: de zaak is gevestigd in de kluis van een oud-bankgebouw. Chef is Huseyin Tanribuyurdu en maître Kees Neve. Bekijk foto's van het nieuwe restaurant onder dit bericht.

Opvallend aan het restaurant is de counter vol verse vlees-cuts en de dry-aged rijpingskasten. Chef de cuisine is Huseyin Tanribuyurdu. Hij gebruikt ieder stuk van het vlees, van kop tot staart dus. "De tenderloin is normaliter langwerpig. Ik gebruik de ‘minder bekende’ vorm, net een appel. Qua bereiding houden we de smaak zo puur mogelijk en gebruiken we een grill met extra power - speciaal overgekomen uit Turkije - waardoor het vlees snel dichtschroeit en smaak en sappigheid gewaarborgd blijven."  Een van de signaturen dishes is Çıtır, lamsrollade gevuld met knapperig lamsvet. De bereiding klinkt zoals je het uitspreekt: sissend. Het lamsvlees wordt gevuld met het knapperige vet.

Menu

Een kleine greep uit het ruime menu: spaghetti met gesneden tenderloin, de gerookte rundvlees plank en steak tartare. Maar eveneens tonijn, uiensoep en courgette carpaccio staan op de kaart. Tafelbereidingen spelen een grote rol. Pure smaken en traditionele bereidingswijzen staan centraal, maar ook de Turkse roots van de chef zijn terug te proeven.

Kees Neve

Maître Kees Neve: "De gast is koning en beleving en sfeer zijn simpelweg bepalend. Het is wellicht een grote ruimte maar de sfeer blijft intiem. We nemen de gasten mee in de bereiding door ze er letterlijk met hun neus bovenop te zetten en gerechten met het nodige spektakel te bereiden aan tafel." Op het wijnmenu staan onder andere elegante witte wijnen zoals een Pinot Gris uit Duitsland of volle Argentijnse Chardonnay. De brede selectie aan rode wijnen bevat klassiekers als een Barolo maar ook minder gangbare soorten zoals de Pian del Vigne uit het onherbergzame Italiaanse Montalcino.

Private dining

In de kelder is de private dining te vinden. Er is plek voor twaalf gasten.

 

 

Reacties

Reactie toevoegen