Binnenkijken bij: restaurant Nazka in A'dam

Binnenkijken bij: restaurant Nazka in A'dam

Op de hoek van de Van Woustraat en de Van Ostadestraat in Amsterdam is een nieuw restaurant verrezen: Nazka.

De stad, die nauwelijks Peruaanse restaurants kent, is sinds de zomer vorig jaar een hotspot rijker. Eigenaar Raul Lansink haalde het land van zijn familie naar Amsterdam en gaf aan de klassieke gerechten een eigentijdse en innovatieve draai samen met chef Christian Motte. 

Design

Michiel Wijnen (Studio Michiel Wijnen) en Roos Meeder (Meeder Ontwerpers) ontwierpen het complete interieur, inclusief een koffie- en cocktailbar, de meubels en de muurschilderingen. De woorden uitbundig, luchtigheid en verfijnd waren de ingrediënten waarmee zij een levendig familiegevoel creëerden. De nadruk ligt ook op de connectie tussen de keuken en het restaurant. Dit realiseerden de ontwerpers bijvoorbeeld door poortjes te creëren in de muren tussen de beide ruimtes. De poortjes, die aan de binnenzijde goudgeel zijn geverfd, roepen een associatie op met het licht dat op Azteekse tempels valt; de doorkijkjes zorgen tegelijkertijd voor het contact tussen de iets lager gelegen keuken en het restaurantgedeelte.

De uitdaging waar de ontwerpers voor stonden was om de 230 vierkante meter tellende ruimte, verdeeld over drie aangrenzende panden, op een functionele manier met elkaar te verbinden. Een complex onderdeel van deze operatie was de juiste positionering van de verschillende bars die voor een optimale infrastructuur zorgen.

Reacties

Reactie toevoegen