Advertorial

Bezoek gratis The Amsterdam Coffee Festival

Ga op een ontdekkingstocht tijdens The Amsterdam Coffee Festival (9-11 maart 2018), de showcase van de Amsterdamse levendige koffiescene. Kom in aanraking met groeiende startups, pioniers in de industrie en lang gevestigde bedrijven. Van specialty proeverijen tot marktpresentaties, workshops en showcases van barista’s van wereldklasse, is The Amsterdam Coffee Festival een plek om de koffie en de horeca-industrie op hun best te ervaren. KLIK HIER en gebruik de code ENTREE voor gratis toegang op vrijdag 9 maart.

Meer dan 100 exposanten en 15.000 koffieliefhebbers worden verwacht het driedaagse evenement bij te wonen. Voor de eerste keer zal de NL Coffee Summit plaatsvinden; met een nieuw en bijzonder leerprogramma voor en door vakmensen, die The Lab op vrijdag zullen overnemen. Deskundigen en leiders uit de koffie-industrie vanuit de hele Benelux zullen dieper ingaan op inzichten, trends en gebeurtenissen in de markt en discussiëren tijdens debatten.

Ontdek uitzonderlijke koffie
Op The Amsterdam Coffee Festival komen ’s werelds beste branders samen onder één dak. Dit betekent dat je de allerbeste koffie die de branche te bieden heeft kunt ontdekken. Het True Artisian Café laat cafés als Bocca Coffee, The Coffee Collective en The Hoxton hun machines overnemen. Pioniers zoals Stooker Roasting Co. en Single Estate Coffee Roasters zijn slechts voorbeelden van de vele uitstekende branders die hun beste single origin koffie van dit moment presenteren.

Probeer de nieuwste en beste apparatuur en technologie
Innovatie heeft een grote rol op The Amsterdam Coffee Festival, waar je de mogelijkheid krijgt meer te weten te komen over de beste technologie in de branche, en deze zelf kunt testen. Van machines tot het traditionele opschenken met de hand. De lancering van de La Marzocco Playground zal exclusief de nieuwe Leva machine presenteren, samen met de Linea Classic, de Linea PB en machines van Bunn, Puq Press, Mahlkonig, Ceado, Mazzer en Anfim. De Hario Booth biedt een unieke coffee kits van Hario, maar ook van Aeropress, Chemex, Rhino Products, Cafelat, Commandante en Zero.

Hoogstaande koffie in competitie
Ga zitten voor Coffee Mixologists, de barista-mixologist competitie die coffee mixology naar het hoogste niveau tilt. In drie dagen wordt er gebattled tussen verschillende teams. Elk team bestaat uit één barista en één mixologist; een purist die werkt om één kern component te perfectioneren, en een creatieve allrounder, wat de wereld van koffie en cocktails samenbrengt. Van de Signature Drink ronde, tot geheime ingrediënten challenges, de duo’s moeten vaardigheid, creativiteit, showmanschap, innovatie, professionaliteit en teamwork laten zien.

SCA National Championships
Dit jaar presenteert The Amsterdam Coffee Festival met trots de officiële SCA (Specialty Coffee Association) kampioenshappen, van Coffee Brewers tot Latte Art. Ga mee en zie de spannende ontknoping van de nationale competitie tijdens het festival. Voor een meer relaxte wedstrijd; Latte Art Live is ook terug en brengt ’s werelds beste latte art specialisten met zich mee. Van plantaardige throwdowns, workshops en showcases, het dynamische programma zit vol hoogstaand talent.

Steun koffieproducerende gemeenschappen
10% van de opbrengst van The Amsterdam Coffee Festival gaat naar Project Waterfall, projecten voor schoon drinkwater en sanitair in koffieproducerende landen. Vorig jaar was het totaal bedrag van maar liefst € 49.700 opgebracht voor de rechtstreekse steun aan de koffie gemeenschappen waar iedere koffieliefhebber op rekent.

De vrijdag sessie is alleen voor vak. Ben je een vakdag bezoeker? KLIK HIER, kies vrijdag 9 maart en gebruik de code ENTREE voor gratis toegang tot het festival. Voor bezoekersinformatie en meer, ga naar www.amsterdamcoffeefestival.com. 

Reacties

afbeelding van Billie Jane Haagstam

Goedemorgen,

Zojuist geprobeerd om een gratis ticket voor het Coffee festival aan de schaffen. De code werkt niet (de prijs blijft gelijk) kunnen jullie helpen? Hartelijk dank!

afbeelding van Britt van Os

Beste Billie, 

Dank voor je bericht! De code werkt alleen wanneer je kiest voor de vrijdag en niet op andere dagen. Mocht je nog problemen hebben, mail dan even naar britt@entreemagazine.nl. Alvast dank! Groet

Reactie toevoegen