Advertorial

Champagne uit een flûte kan echt niet meer!

Is het ooit bij je opgekomen dat de vorm van een glas een enorme invloed op de smaak van de wijn kan hebben? En wist u dat u zelfs de kwaliteit van de wijn kunt verhogen door gebruik te maken van de juiste glazen?

Register Vinoloog Barbara Verbeek ontdekte jaren geleden al dat de smaak van een wijn grotendeels afhangt van het glas waaruit je het drinkt. In samenwerking met glasfabrikant Royal Leerdam ontwierp ze vijf wijnglazen voor de meest populaire wijnrassen. Het resultaat mag revolutionair heten en gooit alle bestaande wijnglas-conventies overboord. Champagne uit een flûte kan dus echt niet meer.

Perfecte wijnglas
Ruim een jaar geleden vroeg glasfabrikant Royal Leerdam Barbara Verbeek het perfecte wijnglas te bedenken. Dat zorgde bij Barbara voor de nodige kopzorgen, aangezien ze ervan overtuigd was dat ieder druivenras een eigen wijnglas verdient. Ze dacht na over wat de gemiddelde Nederlander drinkt en peinsde over druivenrassen die wereldwijd het meest populair zijn. Deze verdeelde ze onder in vijf types: mousserend, licht & fris, fruitig & soepel, rond & rijp, krachtig & kruidig. Op basis van deze vijf wijnkarakters ontwierp ze samen met Royal Leerdam vijf vernieuwende ontwerpen. Zo werd onder meer het champagneglas radicaal onder handen genomen. “Een mousserende wijn mag echt niet in een flute,” stelt Barbara, “maar moet je echt uit de kleine lady coupe drinken. Dat is revolutionair, maar ook volkomen logisch. Aangezien je neus er ook in past kun je met een lady coup veel meer ruiken.” Vandaar dat het glas is opengegooid en eleganter gemaakt.

Duurzame collectie
Riesling, Sauvignon Blanc en Chardonnay, de bekendste druivenrassen heeft Barbara onderverdeeld in vijf types waar de collectie op afgestemd is. Ze vereenvoudigde het concept dusdanig dat het iedereen begrijpelijk is. De verfijnde afgewerkte mondrand en de duurzaamheid van Soda-Lime glas maken The Experts’ collection een uitstekend alternatief voor kristal en kristalglas. Daarbij zijn de glazen van de Experts’ Collection zeer betaalbaar.

Glasproeverij bijwonen
Barbara Verbeek laat mensen het zelf ervaren tijdens een glasproeverij. Want het glas moet je mooi vinden maar moet ook bij het horecaconcept en de geselecteerde wijnen passen. Interesse in de glasproeverijen van Barbara Verbeek? Tijdens de volgende Foodservice beurzen bent u van harte welkom om een glasproeverij bij te wonen:
- Gastvrij Rotterdam 21 t/m 23 september
- BBB Maastricht 5 t/m 7 oktober
- Gastronomie Utrecht 9 & 10 november

De Experts’ Collection is verkrijgbaar bij Wegter, Sligro, Makro en de Kweker.

Reacties

Reactie toevoegen