Advertorial

Cocktailtips: 3 Espresso Martini-varianten

Op 1 oktober wordt tijdens International Coffee Day wereldwijd de populariteit van koffie gevierd. Koffie is een van de populairste dranken ter wereld en daarmee een onmisbaar ingrediënt in de Espresso Martini.

De Espresso Martini is klassieker, die in 1980 in de Fred’s Bar in Londen voor het eerst werd gemaakt en is sindsdien niet meer van de cocktailkaart weg te denken. Ter gelegenheid van International Coffee Day geven wij drie varianten op de Espresso Martini. 

Klassieke Espresso Martini
De klassieke Espresso Martini is een mix van 25ml Tia Maria, 25ml Belenkaya Vodka en een single shot espresso. Shake de ingrediënten met ijs door elkaar en schenk de coffee cocktail door een zeefje in het martiniglas. Garneer met – meestal 3 – koffiebonen.

Tia Oriental Espresso Martini
Deze cocktail bestaat uit 25ml Tia Maria, 25ml Opihr gin en een single shot espresso. Shake alle ingrediënten in een shaker gevuld met ijs, strain in een martiniglas en garneer met gemalen peper. De gin en de peper geven een spicy twist aan de cocktail.

Irish Espresso Martini
Vervang bij deze variant de wodka door Writers Tears Copper Pot Irish Whiskey. Doe 25ml whiskey, 25ml Tia Maria en een single shot espresso in de shaker gevuld met ijs, strain in een martiniglas en garneer met koffiebonen.

Reacties

Reactie toevoegen