Advertorial

De Krekerij: krekelballen en -burgers

De Krekerij is een startup foodservice die smakelijke producten maakt van krekels en sprinkhanen.

Sander Peltenburg en George Brandenburg zijn samen De Krekerij begonnen. Verschillende experimenten en verschillende soorten krekels later kwamen ze uit op het eerste product; een burger gemaakt van krekels. Al snel bleek dit aan te slaan. De Krekerij is te vinden op verschillende festivals en beurzen.

Voor horeca
De Krekerij is gericht op B2B. Restaurants kunnen de producten van De Krekerij afnemen en in hun restaurant op het menu zetten. De Krekerij is ook te benaderen voor festivals, lezingen en workshops. Daarnaast is het mogelijk om een chef-pakket te bestellen via de website, mail of per telefoon. Chefs kunnen dan kennis maken met de producten van De Krekerij.  De Krekerij heeft op dit moment twee producten. De Krekelburger, een burger die voor zo’n 30% uit krekels bestaat en 70% uit plantaardige voedingsstoffen zoals tarwe en veldboon. Naast de Krekelburger heeft De Krekerij de Krekancini, een krokant krekelballetje.

Voedzaam
Het verwerken van de dieren in producten die mensen al kennen verlaagt de drempel om het te proberen. Daarnaast is het kweken en bereiden van de krekels duurzaam. Bij het kweken van krekels en sprinkhanen wordt maar heel weinig water, land en voer gebruikt. Hierdoor heeft het een lage impact op het milieu. Daarnaast zitten ze van nature bomvol met vitamines en mineralen zoals ijzer, calcium en vitamine B12. Het is alles wat je lichaam nodig heeft, een echte superfood! Krekels en sprinkhanen kunnen worden gevoed met reststromen van plantaardige productie dat anders wordt vernietigd. Bijvoorbeeld broccoliblad, een bijproduct van de teelt van broccoli dat nu wordt weggegooid. Dit blad is een goed voedingsmiddel voor krekels en sprinkhanen.

Hartige smaak
De Krekerij heeft gekozen voor krekels en sprinkhanen omdat deze dieren een eigen unieke nootachtige en hartige smaak hebben. Doordat ze worden verwerkt op een speciale manier creëert De Krekerij producten die lekker en toegankelijk zijn. Het doel is dat tegen 2030 insecten worden opgenomen in het dagelijkse dieet. Bij De Krekerij doen ze hun uiterste best om dit zo smakelijk mogelijk te maken. Zelf proeven? Op Gastvrij Rotterdam van 23 t/m 25 september in Ahoy Rotterdam is De Krekerij aanwezig. 

 

Reacties

Reactie toevoegen