Advertorial
Foto Disaronno

Disaronno: generation IJ by Mads Voorhoeve

Afgelopen zomer vond in Sicilië, Italië het tweedaagse Mixology Bootcamp van het Mixing Star-lab plaats. De finalisten van Disaronno’s Mixing Star-competitie doken aan de hand van experts dr. Rachel Edwards-Stuart en Tony Conigliaro dieper in de wondere wereld die smaakwetenschap heet. Van smaakperceptie tot ‘storytelling’ met cocktails, alle aspecten van smaakwetenschap op zintuigelijk niveau kwamen aan bod.

Het Mixology Bootcamp sloot af met het Disaronno Sour Twist Lab. Hier presenteerden het internationale gezelschap winnende bartenders van The Mixing Star 2014 hun twist op de iconische Disaronno Sour. Verrassende ‘twists’ op een klassieker die anno 2014 nog steeds overtuigd in tijdloze eenvoud. Voor de Nederlandse winnaar Mads Voorhoeve (European Bartender School) ging het daarbij om de frisse, originele en smaakvolle Generation IJ (zie kader).

Generation IJ
Ingrediënten
• 50 ml. Disaronno
• 25 ml. versgeperst citroensap
• 1 barspoon suikersiroop (1:1)
• Eiwit van met koriander infused ei
• IJwit, brouwerij ’t IJ

Werkwijze
Shake alle ingrediënten (behalve het bier) in een shaker gevuld met ijs en zeef in een highball-glas. Top met het ijskoude bier. Garneer met verse korianderblaadjes en bestuif met een citroenschil.