Advertorial

Fourchette: bier voor chefs door chefs

Brouwerij Van Steenberge creëerde dit exclusieve speciaalbier in samenwerking met Belgische (sterren-)chefs voor het gastronomische event 'Fourchette' in Gent. Doel van de chefs? Restaurantgasten overtuigen hun culinaire keuzes te pairen met bier.

Fourgette is een blend van tripel en witbier en geeft een fruitige en florale smaak met toetsen van citrus, pompelmoes, koriander en kruidnagel. 

Fourgette is een levend bier met een brouwproces van hoge gisting,niet pasteurisatie en nagisting. Het leent zich perfect voor foodpairing op hoog niveau. De idelae schenkhoogte is 15 centimeter zodat het koolzuurgas van de nagisting kan ontsnappen, wat essentieel is voor de milde zachte smaak van Fourchette. Het bier is nu ook in Nederland in 33 cl. en 75 cl. als een verfijnde begeleider van allerlei gerechten. Kenners dichten het bier zowel een fruitige als een florale smaak toe.

Reacties

Reactie toevoegen