Advertorial

Gulpener en Oedipus presenteren Flitspopper

Gulpener brengt sinds 2017 samen met andere craft brouwers collaboration brews uit, waarmee zij een gezamenlijke bierpassie vertalen naar verrassende nieuwe bieren. Dit keer sloegen zij de handen ineen met Oedipus Brewing en ontwikkelden een wel heel bijzonder bier.

De flitspopper, bekend van een van Ronald Dahls klassiekers;  De Grote Vriendelijke Reus. De reus at snoskommers en dronk fropskottel, met flitspoppers als gevolg; een wind die zorgt dat je een flink eind de lucht in vliegt. En volgens de reus was dit een teken van geluk. De Grote Vriendelijke Reus bereidde de drank - die voor flitspoppers zorgt - met limoensap, kiwi’s, drinkyoghurt en limonade. De Gulpener Brouwerij en Oedipus brouwen de drank met water, gerstemout, tarwemout, havermout, hop en gist.

Flitspopper
Het kleurrijke flesje – zoals wij van Oedipus gewend zijn - is gevuld met bier dat is bereid met 50% dry-hopped sour bier van Oedipus en 50% verse ijsbock van de Gulpener Brouwerij. 

Samenwerkingen
De Gulpener Brouwerij werkte eerder samen met onder andere Van de Streek Brouwerij (Utrecht), Brouwerij de Prael (Amsterdam) en Uiltjes Brewing Company (Haarlem).

Reacties

Reactie toevoegen