Advertorial

Jubileum bedenker iconisch blik slaolie

Jurjen Rollingswier, directeur van LEVO uit Franeker, is op 1 juli 2019 veertig jaar olieboer. LEVO is onder meer bekend van het groene blik slaolie, frituurolie, sauzen en margarines.

Jurjen Rollingswier produceerde, nadat hij in 1979 als 23 jarige jongen bij LEVO kwam, diverse margarines en specialiteiten. In die jaren werd steeds meer olie verkocht aan Aziatische horecabedrijven. Rollingswier kwam vervolgens op het idee om een knappe Aziatische dame als herkenbaar beeldmerk op de verpakking te plaatsen. Een schot in de roos: klanten vroegen niet langer naar slaolie van LEVO, maar naar het blik met het ‘meisje’ erop. Dat stond en staat nog steeds synoniem voor kwaliteit.

Diverse merken
De afgelopen decennia creëerde Rollingswier nog diverse merken, waarvan Grenada Gold frituurolie de bekendste is. Begon de opa van Rollingswier in 1916 met de verwerking van dierlijke vetten en de productie van margarine, anno 2019 is LEVO een toonaangevende producent en leverancier van (frituur)olie, sauzen en margarines. Bovendien zijn de panden van LEVO de afgelopen jaren met duizenden vierkante meters uitgebreid en is het team van medewerkers fors gegroeid. Rollingswier maakt nog altijd deel uit van de LEVO-directie, samen met zijn dochter Birgit en zoons Frank en Simon.

Reacties

Reactie toevoegen