Advertorial

Kwast Wijnkopers viert 40-jarig bestaan

Deze maand bestaat Kwast Wijnkopers 40 jaar. Met succes, want via wijnspeciaalzaken en restaurants vinden de wijnen uit het assortiment veelvuldig z’n weg naar de consument. Jaarlijks worden er vanuit Kwast Wijnkopers 3.5 miljoen flessen gedistribueerd in Nederland.

Op 1 juni 1978 startte Jaap Kwast met Kwast Wijnkopers. Op een industrieterrein in Heemstede huurde hij een ruimte van 120 m2 in het magazijn van een bevriende relatie, waar hij de eerste geïmporteerde wijnen opsloeg. Begin tachtiger jaren werd de ruimte te klein en verhuisde het bedrijf naar Nieuw-Vennep, waar een kleine hal werd gehuurd met daarin een woonwagen die als kantoor fungeerde.

Wonderlijkste kantoor
Hubrecht Duijker zei ooit over deze kantooraccommodatie in één van zijn boeken: "Het wonderlijkste kantoor dat ik op mijn importeursreis tegenkwam staat bij Kwast: een caravan midden in een grote loods." Ook deze hal werd te klein en daarom werd er grond aangekocht waar een modern bedrijfspand met opslag en kantoren gebouwd werd aan de Roggestraat in Nieuw-Vennep. De opslagruimte is volledig geklimatiseerd en heeft een capaciteit van 1 miljoen flessen. In juni 1993, precies 15 jaar na oprichting, kon er dan ook verhuisd worden naar het pand waar Kwast Wijnkopers vandaag de dag nog steeds gevestigd is.

Wijnspeciaalzaken en restaurants
Via wijnspeciaalzaken en restaurants vinden de wijnen uit het assortiment van Kwast Wijnkopers z’n weg naar de consument. Kwast Wijnkopers is een familiebedrijf en staat onder leiding van Jaap en Martijn Kwast. Samen met 30 medewerkers, die gemiddeld bijna 10 jaar in dienst zijn, bedienen zij 1.200 klanten. Persoonlijke benadering, een oplossingsgerichte mentaliteit, uitstekende service en een team medewerkers dat de kennis over wijn graag deelt met klanten, staan voor hen centraal. De voorkeur is om als familiebedrijf samen te werken met leveranciers die ook een familiebedrijf zijn en garant staan voor de duurzame kwaliteit van het assortiment.

Californië, Rioja en de Rhône​
In 1978 startte Kwast Wijnkopers met het importeren van wijnen uit Californië, Rioja en de Rhône. Dit assortiment is in de afgelopen 40 jaar uitgegroeid tot een toonaangevend kwaliteitsassortiment met meer dan 70 leveranciers uit 12 verschillende landen. Jaarlijks worden er 3.5 miljoen flessen gedistribueerd in Nederland.

Toekomst
Met veel vertrouwen kijkt het bedrijf naar de toekomst. Als onafhankelijk familiebedrijf heeft het een verdere ontwikkeling voor ogen, waarbij de nadruk ligt op een verdere kwalitatieve groei van assortiment en organisatie. Streven naar perfectie is volgens de familie Kwas onverbrekelijk verbonden aan de toenemende eisen van de moderne horecaondernemer.

Een selectie van de belangrijkste leveranciers:
- Taylor’s Port
- Gaja
- MIP Rose
- Baron de Ley Rioja
- Laurent-Perrier Champagne
- Salon Champagne
- Louis Jadot
- Simonsig
- Delaire Graff Estate
- Viu Manent
- William Fevre
- Domaine de Grangeneuve
- Tenuta Sant’Antonio

Reacties

Reactie toevoegen