Advertorial

Masterclasses met chefs op Foodplein Biobeurs

Welkom op het Foodplein, het kloppend hart van de Bio-beurs, waar iedere bezoeker vroeg of laat te vinden is. Twee dagen lang kunnen bezoekers hier genieten van live-cooking met topproducten van biologische kwaliteit. Jeroen van Deursen is de creatieve chef van het Foodplein en dit jaar een van de helden van de Bio-beurs. Daarnaast zijn Nel Schellekens (held van de Bio-beurs in 2017) en chef-kok Han Everts van Les Amis Saisonnier te gast op het Foodplein.

Op het Foodplein is van alles te beleven en veel biologisch lekkers te proeven. Gun jezelf een gratis masterclass – of twee – met smaak. Kom leren, ontdekken en proeven. Ontmoet diverse groothandels die zijn gespecialiseerd in biologische producten voor horeca en restaurants. Laat je inspireren en verleiden: op het Foodplein is altijd iets te beleven.

Chef-koks op het Foodplein
Jeroen van Deursen
Jeroen van Deursen is chef-kok van EKO-gecertificeerd restaurant Koetshuis Rhederoord. In het restaurant wordt gewerkt met bijzondere producten: zoveel mogelijk biologisch en het liefst wat de streek en het seizoen te bieden heeft. Jeroen van Deursen laat in tien workshops zien hoe hij kookt met een gevarieerd aanbod biologische producten.

Nel Schellekens
Nel Schellekens is chefkok van Gasterij de Gulle Waard. Ze verwierf veel bekendheid met het van-kop-tot-staart principe. Dat houdt in dat ze alle delen van een dier gebruikt. Ook van dieren die als ongewenst worden beschouwd. Al haar gerechten zijn 100% taste en 0% waste. Nel Schellekens demonstreert op beide dagen in verschillende sessies haar inventiviteit op het gebied van no waste cooking.

Han Everts
Han Everts is begenadigd chef-kok van De Aubergerie in Amersfoort, dat sinds 2015 een Bib Gourmand van Michelin draagt. Hij kookt zijn eigen eigentijdse Franse keuken, gelardeerd met internationale invloeden en werkt uitsluitend met seizoensproducten, liefst uit eigen regio. Op donderdag 18 januari geeft Han Everts een speciale masterclass in de keuken van het Foodplein.

Onze gastheren
Horeca-adviseur André Brouwer is gastheer op woensdag 17 januari. Op donderdag 18 januari neemt gastronomisch gastheer en verhalenverteller Guus Thijssen het stokje van hem over. 

Over het Foodplein
De koks op het Foodplein koken op geavanceerde keukenapparatuur van Bakker Vakkeuken, specialist in keuken- en koeltechniek voor de professionele keuken. Hun lijfspreuk: ‘Als je kwaliteit op tafel wilt zetten, moet je met kwaliteit werken.’ De koks worden geholpen door onmisbare vrijwilligers en door de werkkrachten van de toekomst: de studenten van Landstede College in Zwolle. Het programma met de masterclasses is te vinden op de website van de Bio-beurs.

Reacties

Reactie toevoegen