Primeur: NLs non alcoholic bier pakt titel
Advertorial

Primeur: NLs non alcoholic bier pakt titel

Het Playground Non Alcoholic IPA van vandeStreek bier, de non alcoholic variant van een IPA, is tijdens de Brussels Beer Challenge niet alleen winnaar geworden van de Non Alcoholic categorie, maar kreeg ook de titel European Revelation mee. Deze titel is voor het bier dat de meeste punten kreeg tijdens de proefrondes.

Playground Non Alcoholic IPA wordt sinds begin 2017 gebrouwen door vandeStreek bier. Eerst als innovatie in de zogenaamde Playground serie, maar al sinds begin 2018 in de vaste lijn opgenomen. Binnen de Brussels Beer Challenge worden bieren per categorie gekeurd door professionele keurmeesters, een echte vakjury dus. Ieder bier krijgt scores op kenmerken als kleur, geur, smaak, koolzuur en dergelijke.

Utrechts bier zeer populair
“Een gouden medaille binnen de categorie op een gerenommeerde bierwedstrijd als deze is al fantastisch, maar het feit dat onze kwaliteit én innovatiekracht beloond worden met de hoogste punten waardoor we een extra titel winnen is fantastisch!” zegt Sander van de Streek, die dagelijks het brouwteam aanstuurt. “We hebben flink geïnvesteerd om de Playground op deze kwaliteit uit eigen ketels te laten komen en dat wordt nu beloond”. Dat Playground een van de best scorende non alcoholic bieren is was de brouwende broers al duidelijk; op bijvoorbeeld de populaire bier-app Untappd is het al maanden het hoogst scorende bier in de Non Alcoholic categorie. “Naast alle mooie recensies zien we ook een serieuze groei in de vraag naar Playground. Het is echt een bier van de mensen aan het worden, ze drinken het nóg liever dan dat ze er over praten,” voegt Van de Streek toe. Aan de commerciële kant verwacht hij  het komende jaar nog meer groei, zowel met de Playground als onze andere bieren met alcohol. Deze erkenning en prijzen zullen daar zeker bij helpen.

 

Reacties

Reactie toevoegen