Rodenbach Caractère Rouge pakte grote prijs
Advertorial

Rodenbach Caractère Rouge pakt grote prijs

Bij de World Beer Awards in Londen, een van de grootste professionele biercompetities in Europa, kreeg Rodenbach Caractère Rouge de hoogste onderscheiding. Het werd verkozen tot World’s Best Sour & Wild Beer Fruit Lambic. Daarnaast paskte meer bieren van Swinkels Family Brewers een prijs.

Rodenbach Caractère Rouge: Best & Country Winner Sour & Wild Beer/Fruit Lambic
Rodenbach Caractère Rouge, ook al in 2016 door de WBA uitgeroepen tot World's Best Fruit Beer, is een uiterst complex en verfijnd fruit bier van 7% vol/alc op basis van Vlaams Rood Bruin bier dat 24 maanden heeft gerijpt op eikenhouten foeders en wordt gemacereeerd met krieken, frambozen en veenbessen.

Rodenbach Grand Cru: Gold Sour & Wild Beer/Flander Red Ale
Rodenbach Grand Cru is een uitzonderlijk Vlaams Rood Bruin bier van 6 % vol/alc  dat zijn fris zure smaak en complexe fruitigheid dankt aan zijn 18 maanden rijping op eiken houten foeders

Rodenbach FruitAge: Gold Sour & Wild Beer/Fruit Lambic
Rodenbach FruitAge is een zachtzuur doordrinkbaar fruitbier. Een echte dorstlesser van 3,9 % vol/alc gebrouwen met enkel natuurlijke ingrediënten. Geschonken in een aperitiefglas is dit hét uitgelezen bier op een zomers terras.

Rodenbach Vintage: Country Winner Sour & Wild Beer/Flander Red Ale:
Rodenbach Vintage is een uniek onversneden Vlaams Rood Bruin bier van 7 % vol/alc dat gedurende 2 jaar rijpt op de beste eiken foeders, geselecteerd door brouwmeester Rudi Ghequire.

Palm Session IPA: Country Winner IPA/Session
Palm Session IPA werd in maart 2019 gelanceerd. Dit nieuwe fris bittere bier van hoge gisting combineert een volle smaak met een toegankelijk alcoholpercentage van slechts 3,5 procent. Session IPA wordt in de speciaalbiermarkt als een van de grootste trends van het moment gezien. Naar verwachting zal deze ontwikkeling in 2019 sterk doorzetten. 

Steenbrugge Blond: Pale beer/Belgium Style Blond
Steenbrugge Blond is een blond abdijbier van hoge gisting, 6,5 % vol/alc vol van smaak, fruitig en subtiel hoppig. Bier van hoge gisting.

Brouwmeester Brouwerij Rodenbach Rudi Ghequire: “Het is een prachtige erkenning voor het harde werk van onze brouwersteams bij Rodenbach in Roeselare en Brouwerij Palm & De Hoorn in Steenhuffel. Fantastisch dat ook onze innovaties zoals Rodenbach Fruitage en Palm Session IPA hoge scores in de wacht slepen. Maar de kers op de taart is uiteraard dat Rodenbach Caractère Rouge’ de titel ‘World’s Best’ mag voeren.”

Reacties

Reactie toevoegen