Advertorial

Roman over gastvrijheid in digitale wereld

Gastgevers in Geluk is een verhaal over het mysterie van gastvrijheid. Het boek neemt de lezer mee naar The Magic Hotel in Hawaii en verklaart het succes in zeven stappen.

"We leven in wonderbaarlijke tijden, waarin niets meer onmogelijk lijkt te zijn", begint auteur Luc van Brussel. "Twitter brengt ons de dagelijkse nieuwtjes, Facebook laat ons de beste kant zien van onszelf en WhatsApp houdt ons dag en nacht wakker. Artificial Intelligence gaat ons verstand te boven en Virtual Reality is beter dan de werkelijkheid. Digitalisering, automatisering en robotisering maken schoon schip met onze alledaagse, burgerlijke bezigheden. De menselijke efficiency wordt met gemak verslagen door de precisie, de consistentie en de productiviteit van de familie ‘bits & bytes’. Dankzij de smartphone zijn we de slimste mensen tot nu toe en hebben we definitief afscheid genomen van ‘neen, dat kan niet’. Alles kan. En alles kan beter. Op elke vraag geeft het internetuniversum een antwoord en voor alle wensen en behoeften is er wel een app te downloaden."

Onderlinge verbinding
Hij vervolgt: "Waar olie, gas en elektriciteit de industriële revolutie hebben ontketend, heeft de digitale revolutie ons de snelheid van het licht gegeven. De industriële revolutie heeft de wereldbevolking explosief doen stijgen en nu zorgt het internet voor de onderlinge verbinding. De wereld is er kleiner en kwetsbaarder door geworden. Baby’s hebben hun ooit zo hippe Activity Center verruild voor de iPad, peuters en kleuters zweren bij hun iPhone en pubers fietsen en appen zich in levensgevaar. We liken en volgen wat af met z’n allen. Het individu heeft nu de macht. De klant is nu echt koning geworden. Niets en niemand blijft onopgemerkt en de meest gevreesde vijand is inmiddels cybercrime. En toch…..en toch is het mijn diepste overtuiging dat alles draait om mensen. Mensen zullen elkaar blijven opzoeken en ontmoeten. De kracht van een fysieke ontmoeting zal nooit overmeesterd worden door al die wonderbaarlijke digitale mogelijkheden. Het simpele feit dat we onszelf niet kunnen kietelen of dat we geen kippenvel van onszelf kunnen krijgen levert het bewijs dat we samen voorbestemd zijn voor het universum. We kunnen niet zonder elkaar."

Sleutel naar verbondenheid
"Mensen bij elkaar brengen is het vakmanschap van een gastgever. Het gastgeverschap is de kunst van een hartelijk welkom en van onbaatzuchtige dienstbaarheid. Gastvrijheid is de sleutel van de deur naar verbondenheid. Als we willen samenkomen is gastvrijheid de eerste stap. Gastgeverschap in een gastvrij land is een bijzonder thema in het huidige tijdsgewricht. Het nieuwe individualisme van de Pokémon-generatie Z en de onderdrukking van het aangeboren gastvrijheidsbeginsel zijn een inspiratiebron geworden voor dit boek. Als mensen niet zonder elkaar kunnen en elkaar willen blijven ontmoeten, dan is gastgeverschap een doelstelling om gelukkig van te worden. Gastgevers in Geluk is een ode aan alle mensen in de dienstverlening en een oproep tot samenhorigheid. Misschien is het boek wel een eerste stap naar een Partij van de Gastvrijheid. Wie weet!" Meer info over het boek vindt u op  www.gastgeversingeluk.nl.

 

 

Reacties

Reactie toevoegen