Advertorial

Satelliet: Doloris Tilburg maakt eigen stof

Doloris Tilburg kan dankzij Satelliet Meubelen eigen stofontwerp op meubilair toepassen.

Twee keer per jaar brengt Satelliet Meubelen het magazine PROEF!Hospitality uit om zo de leukste hospitality en interieur projecten van dat moment uit te lichten. In de voorjaarseditie die zojuist is uitgebracht, wordt een wel heel bijzonder concept uitgelicht: Doloris in Tilburg. In een interview vertellen de ondernemers achter Doloris (Joep van Gorp, Gijs van der Velden en Jaap van Ham) over de ontwikkeling van het tweeledige concept; enerzijds het surrealistische kunstdoolhof en anderzijds de rooftopbar. Tijdens het interview begin april, werd er nog hard gewerkt aan de oplevering. Nu is Doloris sinds een paar weken open voor publiek.

Tilburgs eerste rooftopbar
De zogenoemde ‘walkthrough experience’ of het surrealistische kunstdoolhof moet de grote publiekstrekker worden. Het idee hiervoor komt uit de koker van Joep van Gorp. Aansluitend zou er een klein stukje horeca in de vorm van een café bijkomen, maar de uiteindelijke locatie van Doloris bood meer mogelijkheden en had de potentie voor Tilburgs eerste rooftopbar. Hier zagen horeca-ondernemers Jaap van Ham en Gijs van der Velden wel een leuke uitdaging in.

Opvallend meubilair
De unieke attractie vroeg om een aansluitend uniek ontwerp voor de bijbehorende rooftopbar. Een klus waar het Tilburgse designbureau Beers & Brickworks maar al te graag mee aan de slag ging. Het ontwerp en de inrichting van de rooftopbar bevatten veel opvallende elementen, waar het meubilair er één van is. Hiervoor gingen ze onder andere de samenwerking aan met Satelliet Meubelen.

Krabbeltje op een servet
Satelliet Meubelen specialiseert zich onder andere in custom made printstoffen waarmee ze een groot gedeelte van hun collectie kunnen stofferen. “Klanten kunnen bij wijze van spreken met een krabbeltje op een servet aankomen en dat kunnen wij vertalen naar een specifieke print op een grote hoeveelheid verschillende stoffen en daarmee dus ook stoelen en banken.” aldus Wendy Jorna, designer bij Satelliet. “Het bedrukken van stoffen is niet nieuw, maar door de toepassing van digitale technieken in combinatie met zogenaamde sublimatie-druk ontstaat er een hele nieuwe dimensie in het bedrukken van stoffen en kunstleer en zijn de mogelijkheden ineens oneindig. Op deze manier kunnen we een ontwerp geheel personaliseren naar de wensen van de klant.”

Opvallende combinaties
Samen met het team van Beers & Brickworks werden verschillende combinaties van kleurrijke stoffen met speciale prints voor het meubilair ontworpen die helemaal bij de look en feel van het concept passen. Niet alleen heeft Satelliet nieuwe stoelen met deze stoffen geleverd. Ook zijn verschillende vintage meubelen en speciale banken ermee gestoffeerd. Dit zorgt voor een mooi onderling contrast, maar toch in dezelfde stijl; één van de uitgangspunten in het ontwerp van Beers & Brickworks.

Ben je benieuwd naar het interview in PROEF!Hospitality magazine? Klik dan hier.

Reacties

Reactie toevoegen