Advertorial

Serveer op olijfhout!

De olijfhouten planken van Bowls and Dishes zijn er in alle soorten en maten, van klein tot groot, met en zonder handvat en van tapasplank tot steakplank! De robuuste planken geven door hun natuurlijke vorm en warme gloed een pure, mediterrane sfeer aan een gerecht. De olijfhouten planken zijn ideaal voor het presenteren van diverse kazen, charcuterie, broodjes en andere fingerfood. Daarnaast zien we dat deze ook steeds meer gebruikt worden voor het presenteren van 1-persoons gerechten of gezamenlijke gerechten.

Als de chef de keuze maakt, kunnen de gasten vanaf één grote houten plank van alles wat proeven. Bij shared dining, ook wel social dining genoemd, staat de interactie tussen de tafelgenoten centraal.  Zowel in het delen van het eten, als bij de aandacht, die meer komt te liggen op elkaar. Hapjes pakken van een grote olijfhouten plank is vrijer en gezelliger. Je kunt meer afwisselen en meer proeven. Dat is wat anders dan met grote witte borden tegenover elkaar zitten en soms niet eens weten welk gerecht de ober bij de ander heeft weggehaald.

Geïnspireerd door de traditie van mezze en tapas in de mediterrane landen bracht Bowls and Dishes als eerste een eigen lijn olijfhouten planken en schalen op de markt, die zich perfect lenen voor shared dining en die  dan ook steeds gewilder zijn bij de horeca.

Natuurlijke vorm
De Pure Olive Wood planken lijken speciaal ontworpen voor deze trend en brengen door hun robuuste natuurlijke vorm en warme gloed een mooie sfeer aan tafel. Pure Olive Wood is een natuurproduct, afkomstig van oude olijfbomen die hun productiefunctie voor olijven verloren hebben. Door de karakteristieke groei van de olijfboom verkrijg je één van de hardste houtsoorten ter wereld. Elke plank is verschillend van vorm en tekening en daarmee uniek. Bovendien is het olijfhout hygiënischer dan andere houtsoorten, doordat het van nature oliehoudend is. Het hout is altijd uit een stuk, zonder verlijming en de natuurlijke vormen blijven zo veel mogelijk behouden. Olijfhout kan niet in de vaatwasser.

Assortiment
De olijfhouten planken van Bowls and Dishes zijn er in alle soorten en maten. De lengte varieert van 20 cm tot zelfs meer dan een meter. De meeste planken zijn langwerpig qua vorm, maar er zijn ook extra brede planken die nog meer mogelijkheden bieden. Het assortiment bestaat uit planken met en zonder handvat, bakkersplanken en zelfs steakplanken met sapgootje. De gemiddelde dikte is 2 cm. Ook zijn er extra dikke planken verkrijgbaar met een dikte van ca. 5 cm, de olijfboomstammen. Naast olijfhouten planken, bestaat de Pure Olive Wood lijn ook uit olijfhouten schalen, broodmanden, vijzels, pincho-houders, saladecouverts en diverse accessoires.

Verkooppunten
De Pure Olive Wood lijn van Bowls and Dishes is verkrijgbaar in diverse kookwinkels en horeca groothandels in Nederland en België. Voor meer informatie, zie www.bowls-dishes.com en www.facebook.com/BowlsDishes.