Advertorial

Spirited Union Distillery geopend in A'dam

Nederlandse eerste rumdistilleerderij Spirited Union Distillery zet de deuren open. 

Grachtenpanden aan scheve klinkerstraatjes; in niets voldoet Amsterdam aan de palmbomen-piraten-clichés van rum. En toch is het dat Amsterdam waar een rumrevolutie borrelt. Ruben Maduro en zijn Spirited Union Distillery, bekend van de botanisch geïnfuseerde Union 55, openen aan de Helicopterstraat 32 Nederlands eerste rumdistilleerderij en ’s werelds eerste distilleerderij compleet gefocust op botanisch geïnfuseerde rum. Vanaf vandaag zetten de rumrebellen de deuren wagenwijd open met workshops, tastings en ruimte voor andere (aspirant)-distilleerders.

Een nieuwe rum
Met één enkele vraag introduceert Ruben Maduro in 2017 een compleet nieuwe rum in een categorie die over de jaren flink wat stof vangt: Wat als we alle regels vergeten en smaak vooropzetten? Die vraag wordt botanisch geïnfuseerde rum Union 55, Maduro: ‘Ik heb dit alles vanaf de grond opgebouwd en heb zo mijn hele volwassen leven in de drankenindustrie gewerkt. Eén ding weet ik daardoor zeker: Het leven - en rum – is beter met de juiste ingrediënten.’ Begin 2019 groeit één enkele rum tot de Spirited Union Distillery. Met een nieuwe naam, nieuw label en – in de nabije toekomst - complete serie rums, stookt The Spirited Union Distillery begin de revolutie op met een crowdfundingcampagne. ‘De crowd – vrienden, rumliefhebbers, - Zijn massaal achter het project gaan staan en hebben het mogelijk gemaakt om de distilleerderij te openen.

Spirited Union Distillery
Union’s distilleerderij voorziet niet alleen de internationale ambitie van het merk van de daar bijhorende productie - Er is nog genoeg stof van rumvaten te blazen. ‘Een lichtere rum geïnfuseerd met verse kruiden die met tonic dat G&T-gevoel in rum ontketend. Of juiste een zware om puur te nippen. Er is nu nog zoveel mogelijk.’ Meekijken met die mogelijkheden is voortaan geen probleem. De Spirited Union Distillery houdt niet van gesloten deuren. Met de distilleerderij opent daarom gelijktijdig de Spirited Union Distillery Experience waar iedereen spirits van ketel tot fles kan volgen. Buiten tastings en cocktailworkshops, geeft de Spirited Union Distillery als eerste in Nederland workshops in distilleren. In twee uur tijd druppelt uit de ketel een eigen rum of gin. Ook de serieuzere distilleerder is welkom. De Spirited Union Distillery biedt onderdak aan andere (aspirant-)distilleerders. ‘Ik begon op vrijdagavonden in een kleine distilleerderij in Amsterdam. Op dezelfde manier wil ik andere startende merken ook een kans geven om hun spirit te ontwikkelen.’ 

Toegangstickets voor de Spirited Union Distillery en workshops zijn vanaf nu te boeken.