Strooien maar!
Advertorial

Strooien maar!

Sel Magique is een zoutmerk dat bestaat uit drie soorten: de Classic, Spicy en Salt & Pepper blend. Lees hieronder meer over het merk en de drie varianten.

Ze worden gekenmerkt door hun knapperige structuur – krokant van buiten, maar smeltend op de tong – en zijn bedoeld voor het nazouten van gerechten. De basis van iedere Sel Magique blend is fleur de sel: zoutbloem. Dit is een flinterdun korstje, aangevoerd vanuit de Atlantische Oceaan, dat zich op hete zomerdagen op het wateroppervlakte van zoutpannen vormt. Sel Magique is opgericht door de Amerikaanse Matt Murphy.

1. Classic blend

De naam verraadt het al, met de Classic Blend zit je altijd goed. Minder spannend daardoor? Integendeel. De mix van fleur de sel, lavendel, tijm, bonenkruid en marjolein zorgt voor een eigenzinnig, maar goed gebalanceerd samenspel. Strooi het zout met hartige tonen en een kruidige noot op een simpel gekookt ei, stukje tomaat of avocado.

2. Spicy blend

Voor wie pittige gerechten bereidt, biedt de Spicy Blend uitkomst. Deze krachtige fleur de sel, afgetopt met rode peperkorrel, tijm en chili peper, doet het goed bij een groot aantal gerechten. Vooral voor vlees en vis, een echte knaller! Overigens ook een goeie mix om een cocktail mee up te spicen of te garneren.

3. Salt & Pepper blend

Wie zout zegt, zegt peper. De Salt & Pepper blend mag en kan dan ook niet ontbreken in het Sel Magique smakenpalet. Bestaande uit simpelweg twee ingrediënten: fleur de sel en zwarte peperkorrel - een van de oudste specerijen ter wereld - maakt deze 'eenvoudige' mix een alom geliefde tafelgenoot en gangmaker

Meer info? Check selmagique.nl!

Reacties

Reactie toevoegen