Temper zet in op vrijwilligerswerk
Advertorial

Temper zet in op vrijwilligerswerk

Maar liefst 85% van de jonge horecaprofessionals staat open voor vrijwilligerswerk, blijkt uit onderzoek Temper, het platform dat horecabedrijven direct aan freelance horecapersoneel koppelt. Na succesvolle pilots met Amsterdam Cares en Ronald McDonald Huis VUmc Amsterdam heeft het horecaplatform zich een ambitieus doel gesteld voor 2018.

Voor het einde van het jaar moeten er namelijk maandelijks 10.000 vrijwilligersuren worden gedraaid via Temper, stelt mede-oprichter Niels Arntz. Het digitale prikbord kan organisaties die op of om vrijwilligerswerk draaien helpen bij het bereiken van een nieuwe generatie.

Drempel verlagen
Arntz: “Wij kunnen de drempel verlagen voor tienduizenden professionals die bijverdienen in de horeca. Ik vind het geweldig dat we de kracht van ons platform ook in kunnen zetten voor vrijwilligerswerk en daarmee een directe bijdrage leveren aan onze samenleving."

Ronald McDonald Huis VUmc Amsterdam
Vrijwilligers zijn bij het Ronald McDonald Huis VUmc Amsterdam essentieel, want zonder hen heeft het Huis geen bestaansrecht. Ze zorgen niet alleen voor de huishoudelijke klussen, maar maken het Huis ook gezellig. In Ronald McDonald Huis VUmc Amsterdam werken 130 vrijwilligers die wekelijks of om de week komen helpen.

Gezellige groep
Assistent manager Reina Hazenberg: “We hebben de komst van de vrijwilligers via Temper als heel prettig ervaren. Het was een gezellige groep met echte vakmensen die sfeer brachten in het Huis. De vrijwilligers wisten waar ze mee bezig waren, daardoor hoefden wij ons geen zorgen te maken. Met als resultaat dat onze gasten hebben genoten van een heerlijk buffet. We merken dat steeds meer jonge mensen openstaan voor vrijwilligerswerk, de samenwerking met Temper is een mooi initiatief om op een laagdrempelige manier met deze groep in contact te komen."

Amsterdam Cares
Ook bij Amsterdam Cares, een onderdeel van Stichting Nederland Cares waarbij de ontmoeting tussen jonge Amsterdammers en mensen uit kwetsbare groepen centraal staat, zijn vrjiwilligers aan de slag. Via Temper kunnen de freelancers reageren op activiteiten zoals bingo spelen met ouderen, koken voor eenzame buurtbewoners en taalles geven aan migranten.

Potentiële vrijwilligers
Stadsmanager Tes Schmeink: “Wij zijn enorm blij met de samenwerking met Temper. Op het platform van Temper bevinden zich bij uitstek de (potentiële) vrijwilligers en jonge mensen waarvoor ons concept van meerwaarde is. Amsterdam Cares heeft in 2017 ruim 20.000 uur gedraaid met meer dan 3.000 vrijwilligers. Het is ontzettend mooi dat we gezamenlijk zoveel lokale impact kunnen maken!”

Reacties

Reactie toevoegen