Van Duijnen profileert zich met duurzaamheid
Advertorial

Van Duijnen profileert zich met duurzaamheid

De plannen voor de toekomst van leverancier voor koffievoorzieningen Van Duijnen tonen een grote behoefte voor het verder doorvoeren van duurzaamheid en het tegengaan van verspilling, onder het mom: duurzaamheid is geen marketing tool, maar een permission to play.

Van Duijnen is de Nederlandse leverancier van koffievoorzieningen voor op het werk en tapautomatisering en koelsystemen voor de horeca. Onder leiding van de nieuwe eigenaar Paul Kragten, heeft het 75-jaar oude bedrijf zich ontwikkeld tot een klant- en servicegerichte organisatie met sterke nadruk op innovatie en duurzaamheid.  

Echte duurzaamheid voorop
“Duurzaamheid is geen marketing tool, het is een ‘permission to play’. Als ondernemer kun je niet toekijken hoe vitale delen van onze leefomgeving, de aarde, verloren dreigen te gaan. Je moet initiatief nemen en je medewerkers stimuleren. We willen een voorbeeld zijn voor klanten, met waterbesparende tapconcepten, energiezuinige koelinstallaties, CO2 neutraal gebrande koffie en het recyclen van verouderde koffiemachines. Onze buitendienst rijdt met een slim fleet managementsysteem waarmee tot 17% minder brandstof (= 32.000 liter diesel) wordt verbruikt. Eind 2018 zijn zeven van 10 auto’s vol elektrisch. En dankzij een samenwerkingsproject op West-Sumatra wordt alle CO2-uitstoot die Van Duijnen produceert, sinds twee jaar gecompenseerd.”, aldus Paul Kragten – Directeur Van Duijnen Koffie

Duurzame installaties
Het streven is om in de nabije toekomst niet langer drankenmachines (koffie, bier, thee etc.) of koelinstallaties te verkopen, maar over te stappen naar getapte kopjes koffie en/of getapte biertjes met een schenkrem. Op die manier kunnen we, samen met de klant, de meest duurzame installaties neerzetten. De installaties houden precies bij hoeveel er geschonken wordt en zo ga je onnodige verspilling (tapverlies) uit de weg. Het is efficiënt, duurzaam én klantgericht. Van Duijnen heeft als doel om in de toekomst de meest klantgerichte koffieleverancier te worden, en tegelijkertijd de grootschalige en onnodige verspilling in de horeca te reduceren.

Over van Duijnen Horeca Service
Marktleider in Nederland op het gebied van drank-technische installaties en tapautomatisering voor de horeca. Het assortiment omvat o.a. tapinstallaties (voor bier, wijn, gedistilleerd en frisdrank), biertanks, koeltechniek en tapautomatisering. Werkt voor brouwerijen, drankengroothandels en uiteenlopende horecaondernemingen, zoals A’dam Toren, Ziggo Dome en het onlangs geopende prestigieuze Soho House in Amsterdam. Als enige in Nederland biedt Van Duijnen professionele horecaondernemers een totaalpakket  van producten en diensten waarmee zij maximaal rendement uit hun bar kunnen halen.

Onder de Van Duijnen Groep vallen twee dochtermaatschappijen: Van Duijnen Koffie BV en Van Duijnen Horeca Service BV. De recente overname stelt beide bedrijven in staat zowel autonoom als via overnames verder te groeien.

 

Reacties

Reactie toevoegen