Zakelijke kerstuitjes in jouw restaurant
Advertorial

Zakelijke kerstuitjes in jouw restaurant

Kerst bij bedrijven staat in het teken van gezelligheid, meetings en zakelijke bijeenkomsten. Bedrijven nemen bij deze dagen de tijd om hun werknemers te bedanken voor hun harde inzet van het afgelopen jaar door middel van een klein geschenk, een kerstpakket of een etentje. De bedrijfssfeer en bedrijfsomgeving wordt verlaten om ruimte te maken voor een informele bijeenkomst waar banden tussen collega’s worden versterkt. Dit is dan ook bij uitstek de beste periode om bedrijven over te halen om hun kerstevent in jouw restaurant te laten plaatsvinden want men gaat nu al reserveren. Wat kunnen je als restaurateur doen om aantrekkelijker te worden voor zakelijke kerstevents?

Tekst Adrian Valeriano, Vice President van OpenTable 

Allereerst is het zeer belangrijk om een goede positionering, mooie foto’s en zichtbaarheid op internet te hebben. Jouw restaurant springt er als eerste uit bij managers en organisatoren van het kerstevent zonder dat ze daar naar hoeven te zoeken. Sociale media accounts zijn een goede manier om bekendheid te genereren, vooral Instagram is hiervoor geschikt. Dit komt omdat restaurants op dit platform hun gerechten en interieur goed tot uiting kunnen laten komen. Steeds meer mensen gebruiken dit platform om restaurants te vinden en maken er zelfs reserveringen in. OpenTable is geïntegreerd met Instagram. Gasten kunnen direct via Instagram een tafel boeken bij het desbetreffende restaurant. 

Het is ook belangrijk om je restaurant voor te bereiden door een aantal alternatieve speciale menu’s met verschillende prijzen op te stellen. Zo kunnen de verschillende budgetten van zowel grote als kleinere bedrijven terecht, net als verschillende groepsgroottes. Je kan er ook voor kiezen om custom menu’s voor groepen te maken waarin je de activiteit van een bedrijf in de gerechten meeneemt. Stel bijvoorbeeld dat er een architecten bureau komt dineren, dan kan je proberen om je gerechten op te maken en vorm te geven zodat dit hun dagelijkse bezigheden reflecteert. Speciale menu’s zorgen er ook voor dat restaurants beter en efficiënter kunnen plannen. Ze kunnen anticiperen op wat ze nodig hebben om dit voor grote groepen te bereiden.

Een andere overweging is de mogelijkheid om de ruimte van je restaurant aan te passen om maximaal comfort te bieden. Wanneer je verschillende ruimtes hebt is het raadzaam om sommige ruimtes aan te wijzen voor kerstevents en deze apart te reserveren. Niet alleen om bedrijven zoveel mogelijk privacy te bieden maar ook om je andere gasten niet te storen. Als je deze ruimtes niet hebt kan je je tafels strategisch neerzetten om hetzelfde effect te creëren. Je maakt de ervaring extra memorabel door de ruimte aan te kleden in een kerstthema en je gasten kerstaccessoires aan te bieden. Het Guestcenter van OpenTable biedt een makkelijk tool om de ruimte in jouw restaurant optimaal in te delen zodat je maximaal gebruikmaakt van je tafelbezetting.  

Team building activiteiten kunnen een toegevoegde waarde zijn voor je restaurant. Als je de mogelijkheid en de ruimte hebt, kan je ervoor kiezen om bedrijven de optie te bieden om een groepsdynamiek workshop te houden na de lunch of diner. Dit is iets wat de mensen die de uitjes organiseren vaak leuk vinden. Het helpt om elkaar beter te leren kennen, het creëert een goede sfeer binnen het bedrijf, het versterkt intercollegiale relaties en het zet aan tot nieuwe en goede ideeën. Er zijn veel bedrijven die naar je restaurant komen en de activiteit ter plaatse voorbereiden naar aanleiding van je voorstel en naar de mogelijkheden die je hebt. 

Alvast hele succesvolle en smakelijke feestdagen gewenst! 

Ga voor meer informatie naar de website.  

 

Reacties

Reactie toevoegen