Aantal strandpaviljoens in NL groeit verder
Bedrijven
Foto Strandpaviljoen Sjoerd

Aantal strandpaviljoens in Nederland groeit

Het gaat goed met de Nederlandse strandpaviljoens. De afgelopen 5 jaar nam het aanbod toe met 33 bedrijven naar een totaal van 411 strandpaviljoens. De verwachting is dat het aanbod de komende jaren blijft stijgen.

Dat blijkt uit publicatie van Het Strandpaviljoen in beeld van Van Spronsen & Partners horeca-advies uit Warmond. Mede gezien de toenemende populariteit van de Nederlandse stranden bij buitenlandse toeristen en de groeiende populariteit voor alles wat met ‘buiten’ te maken heeft.

Jaarrond
In 5 jaar tijd groeide in Nederland het aantal strandpaviljoens van 378 tot 411 bedrijven. Opvallens is dat ook in de niet-kustprovincies het aanbod toenam (met 25 procent). Een andere belangrijke ontwikkeling is dat steeds meer paviljoens jaarrond geopend zijn en minder weersafhankelijk zijn. Volgens Strand Nederland telt Nederland momenteel al 150 jaarrondexploitaties.

Trends op de menukaart
Vooral gin-tonics, huisgemaakte limonades, icea tea en gezonde smoothies staan veel op menukaarten van strandtenten. Qua eten is het opvallend dat bij veel zaken een uitgebreid ontbijt wordt aangeboden en is het delen van kleine gezonde gerechten zoals dim-sum in opkomst.